За любителите на пиротехнически средства новогодишната нощ е идеален момент.

...
За любителите на пиротехнически средства новогодишната нощ е идеален момент.
Коментари Харесай

Пиратки картечници и лимонки – хит за новогодишната нощ

За феновете на пиротехнически средства новогодишната нощ е съвършен миг. А измежду известните произведения за празника са така наречен лимонки и картечници.

Традиционно с наближаването на края на годината пазарите в страната се пълнят с пиратки, бенгалски огън, римски свещи и куп продукти, подобаващи за шоу в новогодишната нощ.

Проверка на Novini.bg измежду търговски обекти в столицата сподели, че кутия пиратки коства приблизително сред 2 и 6 лв.. Цената зависи от това с какъв брой пъти гърми продуктът.

Например общоприета пиратка с 1 гръм е най-евтиният вид. Кутия от към 60 пиратки по 5 гръма пък излиза най-скъпо.

Хит измежду пироманите са така наречен лимонки. Това е пиратка под формата на граната. Средно цената на кутия с 5 броя е 10 лв.. Именно този продукт се изкупува доста бързо.

Популярен избор за новогодишната нощ са и „ картечниците”. Изделието съставлява низ от пиратки, свързани в едно.

Употребява се, като се слага върху твърда и равна повърхнина, разстила се като пътека и се възпламенява фитилът. След запалването му обаче пироманите би трябвало да се отдалечат. Изделието прави приблизително към 800 изстрела и коства приблизително 18 лв..

Търговците поучават тази стока да се използва единствено навън и от лица над 18 години. Много би трябвало да се внимава и с използването на пиротехнически произведения, защото може да се стигне до пострадвания или пожар.

Цената на римските свещи, които също са известни по празниците, варира сред 4 и 20 лв.. Тук сумата зависи от продължителността и височината на изстрелите.

Пакет бенгалски огън излиза към 4 лв., като цената зависи от времето, за което гори пръчицата.

А за тези, които не желаят на пръскат крупни суми за новогодишна пиротехника, има търговци и магазини, които оферират промоции.

Така да вземем за пример римски свещи могат да се намерят на 50 % понижение, а комплект „ ракети “ от 6 броя излиза на половин цена. При пиратките пониженията варират сред 30 и 40 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР