„За личните нападки Волен Сидеров ще има възможност да даде

...
„За личните нападки Волен Сидеров ще има възможност да даде
Коментари Харесай

Джамбазки ще съди Сидеров за клевета и обида

„ За персоналните нападки Волен Сидеров ще има опция да даде пояснения на дълго и на необятно пред Софийския областен съд “, разгласи пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация.

„ Няма да оставя нито една неистина, нито една клюка и нито една засегнатост без отговор, тъй като това не е честно. Няма да товаря или трансформирам Вътрешна македонска революционна организация в пленник на персонални борби “, сподели той в предаването „ 12+3 “.

„ Не е почтено към българските жители. Не може в Министерски съвет партия „ Атака “ да купува самолетите ( “Атака “ е подкрепила договорката в Министерски съвет през министър Караниколов), а отвън Министерски съвет ръководителят на партията да я подлага на критика тази договорка. Отдавам го на пагубния резултат на тази политическа мощ. Вероятно при тях има оскърбление от това, че Вътрешна македонска революционна организация има 7 пъти по-голям резултат. Може би това ги кара да приказват такива странни неща, “ разяснява той нападките на Сидеров.

Според Джамбазки договорката за самолетите няма да се случи при тези финансови параметри. „ България няма да купи самолети на тази цена “, безапелационен е той.

„ Това е въпрос на договаряния. Ако Американската страна продължава да не схваща, че България е поставила таван, който ние можем да си позволим, те просто не схващат метода, по който се водят договаряния. Ако няма заслужено решение, няма да има договорка, минава се към идващия претендент в тази процедура и в случай че там не стане, се прави друго. Но България би трябвало да влага старания в обновяването на своята защита, “ безапелационен е евродепутатът.

За евроизборите Ангел Джамбазки заявява, че акцията им е финансирана единствено с пари от дотацията. Той е безапелационен, че би трябвало да бъдат понижени партийните дотации, с цел да бъде задоволено възприятието за правдивост на българските жители. За предлагането на премиера Борисов дотациите на партиите да бъдат 1 лев за глас, той разяснява:

„ Крайно време беше да се направи това предложение. То даже е закъсняло, само че по-добре късно в сравнение с в никакъв случай. В предходните два мандата на Народно събрание на два пъти внасяхме сходни оферти за понижаване на партийната дотация и те не бяха одобрявани конюнктурно и в прорез с упованията на българското общество “.

Евродепутатът не знае претекстовете на премиера за решението, само че допуска, че то е повлияно от абсурда с надплатените дотации. Той попита за какво към момента няма отговорни лица, уволнени или осъдени в Министерството на финансите за този случай.

„ Министър Горанов би трябвало да намери отговорните и да ги накаже наложително. Това е неуместно. Става дума за неприемливо държание от страна на служителите в държавната администрация. Добре е за политическото здраве както на министерството, по този начин и на Министерския съвет да се вземат бързи дейности, “ безапелационен е евродепутатът.

Джамбазки съобщи готовността на Вътрешна македонска революционна организация да върне надвзетите суми за 3 години обратно.

Според евродепутата въпреки всичко, в случай че някоя партия има афинитет към политическа корупция, тя ще се занимава с това без значение от размера на дотациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР