За легендарния си успех марката Zippo е задължена на основателя

...
За легендарния си успех марката Zippo е задължена на основателя
Коментари Харесай

Неизвестно за известните: Слаб ученик измисля легендата Zippo докато гледа как негов приятел пали цигара

За именития си триумф марката Zippo е задължена на създателя си Джордж Блейсдел, чиновниците на компанията Zippo Manufacturing Company, клиентите и колекционерите на запалките на тази компания. Ако не е била тяхната отдаденост едва ли Zippo щеше да се трансформира в една от най-големите компании в Америка.

Но, да стартираме през цялото време. Джордж Грант Блейсдел е роден на 5 юни 1895 година в Брадфорд, Пенсилвания. Родителите му са Фило и Сара Блейсдел, а фамилията, с изключение на Джо, има и две дъщери -  Сара и Хариет. Джордж посещава учебно заведение до пети клас, а по-късно напуща, като споделя на родителите си, че в никакъв случай няма да се върне там. Фило Блейсдел, с цел да не остане синът му изцяло неграмотен, го изпраща във военна академия, само че две години по-късно Джордж е изключен и от там. Връщайки се вкъщи, той стартира да оказва помощ на татко си в ръководството на бизнеса. По това време Фило има Blaisdell Machinery Company, която създава стругове и машини за продупчване на метал.

През лятото на 1932 година, до момента в който седял на скамейката пред Вradford Country Club, Джордж разговарял със своя прочут Дик Дресър. По някое време събеседникът запалил цигара със остаряла австрийска запалка, макар че бил състоятелен човек и можел да си купи и по-добро устройство. Когато Блейсдел попитал за какво не си купи нова, Дик дал отговор просто: „ Е, тази нали работи? “ Така Джордж стигнал до извода, че това е свободна ниша на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР