За куриозен случай на Златни пясъци, при който спасена от

...
За куриозен случай на Златни пясъци, при който спасена от
Коментари Харесай

Спасена от удавяне се жалва в полицията, че насила е извадена от морето

За чудноват случай на " Златни пясъци ", при който избавена от удавяне туристка се жалвала в полицията, че принудително е извадена от морето, описа доктор Иван Иванов- шеф на ДКЦ " Света Климентина " и началник на медицинските екипи, които от 15 години избавят живота на курортистите по варненските плажове, оповестява kanal3.

" На Златните това лято нямаше съществени произшествия, а единствено рядкости като този. След Илинден течението, знаете, става по-силно и тогава имаше проблеми, само че не и съществени случаи. На плажа в " Св Св. Константин и Елена " също нямаше тежко потърпевши, като се изключи един случай, при който 80-годишен плажуващ потегли да влиза в морето, падна и умря на плажа.

Имахме още два сходни случая с двама младежи на по 25-30 години, които получиха сърдечни проблеми с съдбовен край - единият на плажа на " Кабакум ", а другият, покрай трета буна на Варненския плаж. Оказва се, че към момента туристите, които отиват на плажа, не са готови, макар, че има табели на три езика, които указват флаговете.

Преди време имахме срещи с туроператори, които да дават рекомендации на туристите, отиващи на плажа ", разяснява още доктор Иванов, представен от varna24.bg. Според него, толкоз кошмарно лято Варна не е имала в историята си. Комбинацията от високи температури и бурно море е единствено една от аргументите, довели до съдбовните последици.

" Това е най-тежкият летен сезон, откъм травматизъм и произшествия по варненските плажове ", счита доктор Иванов. Според тъжната статистика за миналия сезон, 6 са намерилите гибелта си на плажа. Трима от тях са удавници, а останалите трима са били покосени от инфаркт. Комбинацията от високи температури и бурно море е единствено една от аргументите, довели до съдбовните последици.

Медиците постоянно са викани по неотложност, освен за плажуващите, а и за колабирали младежи, работещи дълги часове в жегата по крайбрежните заведения. " Сезонът беше доста сложен, тъй като имаше доста произшествия. Въпреки че туристите бяха малко, случаите бяха съществени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР