Zillow ще предложи програма за кредит с авансово плащане от 1%

...
За купувачи, изправени пред предизвикателства за достъпност, за да получат
Коментари Харесай

За купувачи, изправени пред предизвикателства за достъпност, за да получат собствен дом, Zillow Home Loans въвежда нова опция: 1% авансово плащане.

Чрез програмата отговарящ на условията купувач плаща само 1% за авансово плащане. Zillow Home Loans плаща допълнителни 2%, с което общата първоначална вноска достига 3%, което обикновено е минималното плащане, необходимо за конвенционален жилищен заем.

2% се изплащат чрез разходите за затваряне, а не като плащане към кредитополучателя. В момента програмата е достъпна само за купувачи в Аризона, според Zillow, с планове за разширяване.

Покупката на жилище е най-малко достъпната от близо 40 години. С ипотечните лихви над 7% през последните седмици и покачването на цените на жилищата, продажбите на жилища се сринаха през последната година. Цените остават високи, защото запасите остават упорито ниски, тъй като растящите лихви по ипотечните кредити пречат на хората, които имат ултра ниски лихвени проценти, да искат да продават.

В резултат на това ипотечната индустрия понесе удар. Заявките за ипотечни кредити са били на 28-годишно дъно миналата седмица, според Асоциацията на ипотечните банкери.

Zillow не е имунизиран. Компанията съобщи, че приходите от нейния ипотечен бизнес са били 24 милиона долара, което е спад от 17% на годишна база, според печалбите й за второто тримесечие.

Посещенията на мобилните приложения и уебсайтове на Zillow напоследък също са намалели с 2,7 милиарда посещения през второто тримесечие, което е спад от 8% в сравнение с година по-рано.

Предлагането на програма за ниска първоначална вноска е в съответствие с връщането на Zillow към основния й бизнес след краткотрайна експанзия в бизнеса с ibuying. Заемите са част от усилията да се увеличат потоците от приходи отвъд обявите за жилища, с които е най-известен, и да се превърне в това, което Рич Бартън, съосновател и главен изпълнителен директор, нарече всичко-в-едно „супер приложение за жилища“.

Кой отговаря на изискванията за заеми с по-ниска първоначална вноска?

Много жилищни пазари са в разгара на криза на достъпността.

Комбинацията от рекордно поскъпване на жилищата и нарастващи лихвени проценти означава, че мнозинството от купувачите за първи път, 64%, залагат по-малко от 20% за покупка на жилище според Zillow. А една четвърт от купувачите за първи път намаляват 5% или по-малко, посочи Zillow.

Програмите за помощ при авансово плащане могат да помогнат за намаляване на бариерата за навлизане в собствеността на жилище за хора, които могат да си позволят по-високи плащания за наем, но не са успели да натрупат типична първоначална вноска за дом, каза Орфе Дивунгуи, старши макроикономист на Zillow Home Loans.

Тези програми имат за цел да повишат финансовата стабилност и предимствата за изграждане на богатство от собствеността върху жилище, но те също така идват с ограничения за допустимост.

В допълнение към програмите за ниски първоначални плащания по заеми от Министерството на земеделието на САЩ или Министерството по въпросите на ветераните, много щати, местни правителства и нестопански организации предлагат специални програми за заеми, за да направят собствеността на жилище по-достъпна. Докато повечето се фокусират върху купувачи на жилища с ниски и средни доходи, които получават първия си дом, някои са насочени към специфични групи като учители, пожарникари или други служители в обществените услуги, или хора, които се интересуват от закупуване на жилище в определен квартал.

Бюрото за финансова защита на потребителите предоставя връзки към списъци с програми за помощ при авансово плащане. Zillow също предлага помощен инструмент за авансово плащане, за да видите дали отговаряте на условията за други програми.

„Бързото покачване на наемите и стойността на жилищата означава, че много наематели, които вече плащат високи месечни жилищни разходи, може да не са спестили достатъчно за голяма първоначална вноска и този тип програми са добре дошли иновации за намаляване на потенциалните бариери пред собствеността на жилище за тези, квалифицира се“, каза Divounguy.

За програмата Zillow, чрез намаляване на тежестта на първоначалната вноска до 1%, купувач на жилище, който иска да закупи дом на стойност 275 000 долара във Финикс, който прави 80% от средния доход в района си и спестява 5% от дохода си, ще има нужда само от 11 месеца, за да спести за първоначалната вноска, според анализа на Zillow. За сравнение, на същия купувач, който трябваше да спести 3% от покупната цена, ще му трябват две години и половина, или 31 месеца, за да спести тази сума.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР