За кучетата казват, че са най-добрите приятели на човека –

...
За кучетата казват, че са най-добрите приятели на човека –
Коментари Харесай

Ето как кучето влияе върху съня ни

За кучетата споделят, че са най-хубавите другари на индивида – не на вятъра доста хора държат вкъщи си четириноги, за които се грижат с огромна любов и ги считат за членове на фамилията. Изследванията демонстрират, че кучетата имат позитивно въздействие върху хората в редица връзки. Така да вземем за пример те влияят успокояващо и развиват обществените умения на децата. Домашните ни любимци оказват незабравим резултат и върху нашия сън.

1. По-рядко пробуждане през нощта

На вниманието на дамите: наскоро едно изследване разкри, че кучето има позитивно влияние най-много върху съня на дамите. Жени, които разделят постелята си с куче, се будят по-рядко нощем и нормално спят непробудно цялата нощ. Ако обаче си лягат с мъж или котка, нощният им сън е надалеч по-малко ефикасен, считат специалистите.

2. По-малко стрес

Всеизвестно е, че домашните любимци и на първо място кучетата работят успокоително и лишават напрежението. А когато човек е провиснал, вечер заспива по-лесно и сънят му е по-пълноценен. Следователно в случай че си вземете куче, нощната ви отмора ще бъде по-приятна и ще се радвате на по-добро душевно здраве.

3. Вместо термофор

Кучетата са чудесни грейки за леглото в студените нощи. Според учените те имат по-висока телесна температура от индивида. Следователно който няма проблем да споделя леглото със своя окосмен другар, може да си спести термофора или дебелите чорапи през нощта и да се топли, гушкайки четириногия си любим.

4. По-малко кошмари

Пропадане в пропаст, загуба на обичан човек или безспорен безпорядък в работата: кошмарите ни изправят на нокти през нощта, без значение какъв отблъскващ сюжет сънуваме сега. Според едно изследване от 2015 година кучетата могат да понижат доста честотата на кошмарите. Самото им наличие подготвя хората да сънуват по-малко неприятни случки и по този начин нощният им сън е по-пълноценен.

5. По-бързо заспиване

Който заспива мъчно вечер, може би би трябвало да си вземе куче. Според едно проучване кучетата ни оказват помощ да заспиваме по-лесно. Вечер ни успокояват и ни вдъхват възприятие за сигурност. До кучето човек просто спи най-добре.

Адаптация: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР