За кратко време Димитър Велковски се превърна в основен футболист

...
За кратко време Димитър Велковски се превърна в основен футболист
Коментари Харесай

Велковски: В България се взеха мерки рано, а в Белгия не

За малко време Димитър Велковски се трансформира в главен футболист за Серкъл Брюж. Тимът му сътвори изключителна победна серия, която му оказа помощ да бетонира мястото си в елита и през идващия сезон. Бившият състезател на Славия приказва пред сътрудниците от " Меридиан Мач " за представянето си в Белгия и пандемията от ковид.

" Приятно съм сюрпризиран от българските управляващи. Много бързо се взеха ограничения, до момента в който в Белгия не беше по този начин. 15-20 дни откакто пристигнах в Серкъл Брюж, към този момент имаше инфектирани с короиавирус. Сега са близо 5000. В България незабавно се взеха ограничения, при десетина случая. Доста бързо се затвориха градове, летища. Мисля, че това с верният метод. Ако животът си тече обикновено и аз съм притежател на вируса, мога за негативно време да заразя над 100 индивида. Така като виждам обаче ограниченията дават резултат и в Белгия, Нидерландия и Германия случаите понижават ".

" Когато пристигнах, бяхме на 9 точки зад предпоследния. Но направихме най-важното - спасихме се. Колективът и професионалната работа на целия щаб дадоха резултат. Треньорът ни Бернд Щорк не стопира да ни стимулира. След като бяхме взели 3 мача поред, имаше леко разпределяне. Той обаче пристигна и ни сподели да не се отпускаме, а да натиснем повече. Обеща след 2 седмици да ни даде отмора. Е, за жалост, в този момент сме отмора по други аргументи ".
От постоянния сезон остава един кръг, а сега на последно място е Ваасланд-Беверен, само че те имат късмет да се спасят. По принцип тук форматът на шампионата е в действителност комплициран. В първата шестица се разделят точките на половина. Долните 10 тима плюс първите 6 от втора дивизия играят на 4 групи по 4 тима. Всеки против всеки. Първите от групите след това играят кръстосано. Странно е, тъй като отбор от втора дивизия може да стигне до Лига Европа. Например, преди да играем с Брюж, ни споделяха, че те няма да се напрягат против нас, тъй като водят с доста точки. Но в този момент имат задатък от 15 точки, които като се разделят, ще станат 8. Ние играхме мощно, само че те ни биха с 2:1. Истината е, че Брюж е отбор от високо равнище, равнище Шампионска лига. Помните по какъв начин играха против Реал Мадрид на " Бернабеу ", а неотдавна затрудниха Манчестър Юнайтед ".
" Като ляв бек си играя. Още с идването треньора ме викна и ми сподели какво желае от мен. От самото начало съм титуляр. В момента всички приказват за чудото Серкъл Брюж. Когато пристигнах имахме 1 точка като посетител въобще. А следваха 2 следващи визити... Тогава приказвах с публицисти и ме питаха по какъв начин си представям да се спасим, като имаме толкоз малко точки като посетител. Аз обаче им споделих, че виждам какви футболисти имаме, по какъв начин работят треньорите и че ще се оправим. Така и стана ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР