За краткия период, в който заема този пост, Караганева е

...
За краткия период, в който заема този пост, Караганева е
Коментари Харесай

Министър Везиева иска оставки в Държавната консолидационна компания заради Караганева

За късия интервал, в който заема този пост, Караганева е направила редица незаконни дейности и безотговорни бездействия, които нанасят съществени финансови вреди на ДКК, надлежно на страната и уронват престижа на Министерство на стопанската система в качеството му на едноличен притежател на капитала на консолидационна компания, показват от там.

Освободиха шеф на Държавната консолидационна компания поради злоупотреби

Самата Везиева е сюрпризирана от дейностите на тримата членове на Съвета на шефовете, които по думите й даже не са повдигнали тематиката преди да вземат това решение. Дори не са свикали по подобаващ ред съвещание на Съвета на шефовете, добави министърът. Тя дефинира дейностите им като предпочитание за опазване на остарелия модел на непрозрачна работа в ДКК и " добре квалифициран компромат, целящ да дискредитира изпълнителния шеф и да покаже на екипа на Министерството на стопанската система, който интензивно работи за основаването на транспарантни, законосъобразни и целесъобразни модели, че ние сме тук, можем да се борим против вашите модели ".

Министър Везиева заяви, че към този момент е подхванала съответните административни дейности - да изиска информация по случая от тримата членове на Съвета на шефовете на БКК, да се изиска информация от Караганева, като на тази база се вземат верните административни ограничения по проблема.

" Не бих споделила, че все още можем да приказваме за вреди поради решенията на Караганева. Първо там има подхвърлени някакви мнения във връзка с инспекция на финансови контрольори, няма показан подписан акт от госпожа Караганева ", разяснява министърът. Тя посочи, че законово право е да се сменят юристи по време на процесуални дейности, въпросът по думите й е да не се пораждат от това спомагателни материални последствия.

Министърката уточни още, че времето ще покаже дали е неточност избирането на Караганева за изпълнителен шеф, както и инспекциите, които ще бъдат подхванати. " Нейната експертиза е потвърдена и това се вижда от автобиографията й ", сподели министърът и подсети, че решението Караганева да е втори изпълнителен шеф е също на Съвета на шефове на ДКК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР