За красивата музика, жанрът няма значение. Доказват го две млади

...
За красивата музика, жанрът няма значение. Доказват го две млади
Коментари Харесай

Опера, която не е елитарно изкуство

За красивата музика, жанрът няма значение. Доказват го две млади и надарени дами, които опитват сред класиката и попа. Мария Каракушева владее пианото до съвършенство, само че обича да се движи по ръба. И намира съидейник в оперното сопрано Пламена Гиргинова. Провокация, направена с нюх и финес.

„ Ние и двете сме доста нетрадиционни в нещата, които вършим. Аз, от своя страна, имам други планове, които комбинират разнообразни жанрове музикални. Това беше предизвикано от едно наше присъединяване, класическо. Много ми хареса нейният глас. Тя има извънредно хубав сопран. И това ме предизвика да основа нещо много друго, нещо, което не е правено до момента – акомодация, която звучи като класика на поп о рок парчета”, споделя Мария.

Каква е задачата? „ Да създадем просто този род по-достъпен. За да не е операта просто елитарно изкуство, на което се върви с костюм и е единствено за по-възрастни хора или е някаква отживялост, ами да го създадем по-достъпно с части, които всички обичаме и харесваме, и са типичен в жанра си”, дава отговор Пламена.

Класическата интерпретация на поп и рок икони като Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Queen, Nirvana, Lady Gaga, Coldplay. Radiohead, Lenny Kravitz е удивителна опция да чуете безконечни шлагери по напълно нов метод.

Провокациите на двете дами напълно не свършват до тук – посетител реализатор в концертите им е рапърът 100 кила.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР