За кой ли път майки на деца с увреждания, които

...
За кой ли път майки на деца с увреждания, които
Коментари Харесай

Фоторепортаж в БЛИЦ: Тъжна гледка пред парламента, отчаяни майки протестираха

За кой ли път майки на деца с увреждания, които са над 18 години, излязоха на митинг пред Народното събрание. Така те се пробват да припомнят на държавниците, че съществуват и някой би трябвало да намерения и за тях.
Сред протестиращите беше и Вера Иванова, която се оплака, че против фамилиите с деца с увеждания се води антисоциална политика, в нейния случай от 22 години.

" Тук сме, с цел да покажем на депутатите, а и на обществения министър, който ще идва в Народното събрание, че ние съществуваме, че нашите деца желаят да живеят, и то през днешния ден, в този момент ", сподели тя. Исканията на протестиращите не са нови.

От предходната година те упорстват да се направи промяна в метода, по който се отпускат помощите за децата над 18 години, да проработи указател, в който да се вписват всички, а помощта на страната да бъде изчислявана съгласно персоналните потребности на всеки болен.

" Искаме персонален помощник за всяко едно дете с увреждания, а не да се дадат пари на едно дете за сметка на друго, в случай че 20% имат персонални асистенти, какво вършат останалите хора ", риторично попита Вера Иванова.

Според нея сега се наливат едни пари от пусто в празно и фамилиите на болните деца доста мъчно оцеляват.

" Ситуацията е пагубна, ние съществуваме на инат на страната ", оплака се тя.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР