„За корупцията в България вчера имаше материали в „Журнал дю

...
„За корупцията в България вчера имаше материали в „Журнал дю
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: Няма организирана атака от западни медии към България

„ За корупцията в България през вчерашния ден имаше материали в „ Журнал дю диманж”, „ Ди Цайт” и „ Гардиън” и това не е проведена офанзива от западни медии към България. Фокусът на внимание се измества към корупцията в България, тъй като е европредседател.” Това сподели евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Курумбашев пред Би Ти Ви.

Той добави, че това чувство, което постоянно е имало за нашата страна, като една от най-бедните и най-корумпираните, в този момент попада под по-голямо европейско внимание. Курумбашев съобщи, че би трябвало да сме деликатни в превъзбудата, която царува, че като председателстващи на Европейски Съюз, внезапно ще определим неговите цели. „ Хубаво е да използваме ориентираното внимание към България, с цел да сложим някои наши проблеми, като влизането в Шенген или еврозоната”, сподели още той.

Евродепутатът добави, че не би трябвало да чакаме чудеса или да се изживяваме като изключителни ръководители на Европейски Съюз. „ Очевидно е, че целите още веднъж ще се дефинират от огромните държави- членки. Ние не можем да приемем някоя страна от Западните Балкани без единодушието на другите страни. Реалностите са такива, само че има доста значими законодателни пакети: като енергийния пакет, по тази причина мандатът е важен”, безапелационен бе той.

„ Бойко Борисов се усеща доста по-уверен след поддръжката, която получи от Ахмед Доган и след изказването, че всичко е стабилно”, изясни още Петър Курумбашев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР