За коронацията си през май Камила, съпругата на британския крал

...
За коронацията си през май Камила, съпругата на британския крал
Коментари Харесай

Камила няма да носи короната с прокълнатия диамант Кохинор на коронацията през май

За коронацията си през май Камила, брачната половинка на английския крал Чарлз, ще носи модифицирана корона на кралица Мери, върху която няма да участва фамозният елмаз Кохинор, предадоха международните информационни организации, базирайки се на Бъкингамския замък.

 

Кохинор - един от най-големите шлифовани диаманти в света, е конфискуван от Индия от Източноиндийската компания по време на колониалната ера и е подарен на кралица Виктория. Той е вграден в корона, която за финален път е носена от бабата на Чарлз по време на нейната коронация.
 
Пакистан, част от ръководената от британците Индия, и Афганистан също претендират за собствеността му след независимостта на Индия през 1947 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Камила ще носи короната на кралица Мери, поръчана и носена от брачната половинка на крал Джордж Пети за коронацията през 1911 година От двореца оповестяват, че в нея ще бъдат направени някои промени, с цел да бъдат сложени неповторими за случая бижута, отразяващи нейния личен жанр.

 

Известният драгоценен камък за първи път е подложен в кръст в предната част на короната на кралица Мери за коронацията й през 1911 година, само че е сменен с имитация през 1937 година, когато оригиналът е изместен в короната на кралицата майка за нейната коронация и тази на Джордж Шести.

 

Нито оригиналът, нито репликата ще бъдат употребявани за коронацията на крал Чарлз и кралицата консорт Камила. Вместо това в приложимост ще влязат диаманти от персоналната сбирка на починалата кралица Елизабет Втора.

 

" Изборът на короната на кралица Мери от Нейно Величество е първият случай в най-новата история, когато за коронацията на консорт ще бъде употребена съществуваща корона, вместо да се направи нова поръчка, което е в полза на устойчивостта и успеваемостта ", се показва в изказване на Бъкингамския замък.

 

Чарлз автоматизирано стана крал на 15 кралства, в това число Канада, Нова Зеландия и Австралия, след гибелта на майка си кралица Елизабет Втора през септември, само че формалната коронация на него и кралицата консорт Камила ще се състои на 6 май в Уестминстърското абатство в Лондон.
 
Короната на кралица Мери ще бъде преправена с диамантите Кулинан III, IV и V в символ на респект към починалата кралица Елизабет Втора, оповестяват още от Бъкингамския замък. Диамантите бяха част от персоналната й сбирка и тя постоянно ги носеше като брошки.

 

Четири от осемте преносими арки на короната също ще бъдат отстранени, с цел да се сътвори друго усещане от времето, когато е носена от кралица Мери. Дизайнът е въодушевен от короната, носена от кралица Александра, брачната половинка на Едуард Седми, през 1902 година

 

Короната на кралица Мери е свалена от изложбата в Лондонската кула, с цел да бъде модифицирана.

 

Короната на Свети Едуард, която ще бъде употребена за коронацията на краля, още веднъж е ревю в Лондонската кула, откакто завърши работата по преправянето й.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР