За консумация използваме корена от цвеклото, който е със силно

...
За консумация използваме корена от цвеклото, който е със силно
Коментари Харесай

Какви са ползите от червеното цвекло?

За консумация използваме корена от цвеклото, който е със мощно червен цвят. Консумира се в сиров тип, под формата на салата или се пие като прясно изцеден сок /фреш/.

Можем да го забележим и в композиция със задушени зеленчуци или в туршии. В някой страни е доста известно и под формата на чорба. Малко е известно, че листата на аленото цвекло също са годни за консумация, те могат да се подготвят на пара или да се сварят, като по усет са близки до спанака.

В 100 г сурово алено цвекло се съдържат: сила 180 kJ, Въглехидрати 9.56 г, захар 6.76 година, диетични нишки 2.8 г, мазнини 17 г, протеин 1.61 г, калций 16 мг, желязо 80 мг, магнезий 23 мг, фосфор 40 мг, калий 325 мг, цинк 35 мг.

Всеизвестно е, че аленото цвекло носи доста изгоди за здравето и организма на човек. Въпреки това в България не е доста известно. Но би трябвало да се знае, че оказва помощ при редица заболявания и болести.

 Цвекло

Препоръчва се при анемия, атеросклероза, високо кръвно налягане. Препоръчва се и при запек - благоприятства за регулирането на чревните придвижвания, а постоянната му приложимост оказва помощ при продължителен запек.

Комбинацията на сок от алено цвекло и лайм покачва успеваемостта при лекуване на черен дроб и жлъчка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР