За Конфередерацита на индустриалния капитал в България (КРИБ) съотношението 60/40

...
За Конфередерацита на индустриалния капитал в България (КРИБ) съотношението 60/40
Коментари Харесай

КРИБ настоява за помощ на всички фирми със спад на нетни приходи над 25%

За Конфередерацита на индустриалния капитал в България (КРИБ) съотношението 60/40 е неработещо, тъй като работодателят би трябвало да заплати 80%, а страната - 20%.

Позицията на КРИБ изрази за утринния блок на Нова телевизия изпълнителният шеф на работодателската организация Евгений Иванов.

Припомняме, след оповестеното на 13 март решение за изключително състояние и решението на държавното управление да бъдат отворени единствено аптеките и питателните магазини, доста бизнеси трябваше краткотрайно да затворят. Като отплата бе решено държавното управление да изплати 60% от заплатите в някои сектори, с цел да може работодателите на запазят работните места.

Евгений Иванов уточни, че неверно е разбирането, че КРИБ е представител на едрия бизнес. Абсолютно всички компании, които покажат спад на чистите си доходи от продажби над 25%, ще могат да получават средства по тази мярка, в това число и медиите. Това било предлагането на КРИБ.

Според Иванов работещото съответствие е някъде по средата, тъй като по формулировка КРИБ съставлява огромните компании. За огромните компании съотношението 60/40 е задоволително, работодателите могат да отделят от своя запас за заплащане на заплатите. Малките и междинните предприятия обаче не могат да си го разрешат.

" В закона има една недомислица, която визира и медиите. Опитвайки се да помогнем да бизнеса да не заплаща лихви на страната и на банките беше признат текст, който разрешава на всеки да не заплаща на всеки. Тука се получава едно царство на длъжника, което без да потвърждава каквото и да било, стопира да заплаща, не дължи никакви наказателни лихви и не може по никакъв метод да бъде заставен да заплаща. Получава се онази пиеса, която гледахме по времето на соца - " Няма да платим, няма да заплати ". На процедура в този момент е сега във всеки един български град ", сподели в умозаключение Евгений Иванов.

Иванов изясни, че проектопостановлението е прегледано в петък, в недопустим и с стеснен обсег. Много от предложенията за включване на промишлеността са признати, като едно от предлагането на КРИБ било за включване на медиите, тъй като след медиците и репортерите са вторите, които са на първа линия. Това обаче не било признато, само че най-важното, което към момента не е признато, е съотношението 60/40.

КРИБ има проект Б, в случай че не бъдат признати първите ограничения, само че настояването им е съотношението 60/40 да бъде преразгледано. За това поддръжката им не е толкоз частична и цялостна.

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР