За компенсации на безплатната синя и зелена зона заради коронавируса

...
За компенсации на безплатната синя и зелена зона заради коронавируса
Коментари Харесай

Компенсации за хората с абонамент за синя и зелена зона предлагат съветници

За обезщетения на безплатната " синя " и " зелена " зона поради ковид в София, упорстват общински съветници от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация.
Удължаване на абонаментите с 2 месеца за хората, които имат стикери за платено локално паркиране и понижаване на таксите за „ Служебен абонамент “ оферират ръководителят на непрекъснатата комисия „ Транспорт и туризъм “ Карлос Контрера и членовете на комисията Радослав Влахов и Борислав Борисов.
Предложението ще бъде прегледано на идващото съвещание на СОС на 28.05.2020.
Според отчета на ръководителя на групата „ Патриоти за София “ и съветниците от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили все още на анулация на „ синя “ и „ зелена зона “ в центъра е имало към 28 000 души със стикери за локално платено паркиране. Не дребна част от тях действително не са можели да паркират колите си наоколо до домовете си. Наблюдения на Центъра за градска подвижност демонстрират, че е имало дни със 100 и над 100 % пълняемост на паркоместата, в това число и при нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.
Временната анулация на почасовото платено паркиране е рефлектирала и върху ползвателите на услугата „ Служебен абонамент “, които са предплатили за половин или една година. Предложението, което ще бъде гласувано от Столичния общински съвет е периода на винетните стикери за локално платено паркиране да бъде продължен с 2 месеца, а хората, които имат подписани контракти за „ Служебен абонамент “ да бъдат освободени от такса за интервала, в който почасовото платено паркиране в центъра беше анулирано. Ползвателите на „ Служебен абонамент “, които са сключили контракт преди 18.03 т.г и той е за интервал на деяние след тази дата да бъдат освободени от заплащането на сумата до приключването на контракта, само че не за повече от 1 месец и 19 дни. Клиентите на ЦГМ, които имат подписани контракти след 18 март ще бъдат освободени от задължението да заплащат до 6 май т.г., гласи предлагането в отчета на съветниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР