За кого е шунката в Бюджет 2020? За приятелските кръгове

...
За кого е шунката в Бюджет 2020? За приятелските кръгове
Коментари Харесай

Цитат на деня: Шунката в бюджет 2020 е за приятелските кръгове, не за гражданите

" За кого е шунката в Бюджет 2020? За другарските кръгове още веднъж, не и за хората с увреждания, които бяха ощетени, не и за майките, на които майчинството за пета година остава 360 лв., а в София 7000 деца са отвън яслите и градините, не и за военноинвалидите и хората с наследствени пенсии, които отново остават ощетени, не и за медицинските сестри, на които се изяснява, че има 400 млн. лева повече в бюджета, само че техните заплати не се пипат. Миналата година парите бяха с 500 млн. лева повече и кой техен проблем се реши? "

Това сподели през днешния ден в утринния блок на Българска национална телевизия Мая Манолова. Тя визираше вчерашното определението на ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова от ГЕРБ, че бюджетът за 2020 година бил " пица с шунка и пармезан ", за разлика от постнота пица по времето на Симеон Дянков.

Манолова прикани депутатите сред двете четения на Закона за държавния бюджет да внесат допълнения, тъй че да се обезпечат машини за машинно гласоподаване, без значение дали ще се купуват, или ще са чартърен. Тя съобщи също, че шамарът, който хората са блъснали на ръководещите на изборите в София, още звънти.

" Новият остарял кмет е определен с под половината от гласувалите и едвам с 20% от имащите право на глас. Видяха се репресията, натискът, безобразията, кражбите, операциите и заканите, които ГЕРБ използваха на тези избори ", сподели изгубилият балотажа претендент. Според Манолова държанието на Борисов издава боязън - боязън, че хората са се обединили в София против едноличната му власт.

Няма да прави партия, а гражданска платформа

Попитана за нейна партия, Мая Манолова отговори: " Няма да върша партиен план ". Тя разгласи, че до седмица ще разгласи новата си самодейност, която назова " гражданска платформа ". Манолова я дефинира като " място за общи дела, на което хората няма да се разделят на десни и леви ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (483)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР