За кого е предназначено образованието в програмите Executive MBA? -

...
За кого е предназначено образованието в програмите Executive MBA? -
Коментари Харесай

Д-р Луша Майри: Следдипломното образование по мениджмънт е от решаващо значение в променящата се бизнес среда

За кого е предопределено образованието в стратегиите Executive MBA?

- Програмите Executive MBA (EMBA) са основани особено за мениджъри от приблизително до висше равнище, които желаят да получат всеобхващащо обучение в региона на мениджмънта и водачеството. Програмата EMBA на Американския университет в България е подобаваща за мениджъри и бизнесмени, които имат предпочитание да усилят своите познания и умения във всички функционални области на бизнеса (например счетоводство, финанси, маркетинг, оперативни действия и др.) и които желаят да бъдат готови за по-нататъшен прогрес в своята кариера.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Тази просветителна степен носи едно равнище на опит и подготвеност, което не може да се откри в общите бизнес стратегии. Участниците в програмата постоянно са фокусирани върху кариерното придвижване в техните лични компании или промишлености, само че последните изследвания демонстрират, че хората с EMBA обучение без проблем съумяват и да трансформират курса на своето кариерно развиване, да сменят промишлеността или да се насочат към предприемачеството. Може да се каже, че сполучливото довеждане докрай на една EMBA стратегия разрешава оптималната еластичност на работа и кариерен напредък.

Нашата EMBA стратегия е с дълготрайност 16 месеца, като лекциите са съобразени с натовареното всекидневие на бизнес експертите и се организират в София през уикендите. Тъй като програмата е ориентирана към хора с управителен опит, наличието би трябвало да включва най-новите теории и практики в бизнеса и би трябвало да показва последните нововъведения в тази област. Нивото на студентите ни го изисква.

От вашата позиция на HR експерт какви са преимуществата на степента EMBA? Как работодателите възприемат претендентите с тапия от EMBA стратегия?

- Преподавателите в програмата идват от всички краища на света и са хора, които с изключение на одобрени преподавателски умения имат и стабилен опит в света на бизнеса; теорията, която се преподава в час, е постоянно обвързана с действителни образци и затвърдена посредством на практика задачи; самите участници в програмата идват от всички сфери на бизнеса и, участвайки в редица екипни планове дружно, основават скъпи бизнес контакти и трайни другарства. В рамките на програмата студентите се развиват в области като водачество, работа в екип, баланс сред работа и персонален живот и прочувствена интелигентност; дават се голям брой благоприятни условия за самокритика и самоанализ. Поради всички тези аргументи EMBA дипломата е високо ценена от експертите по човешки запаси и висшите ръководители.

Всъщност група сегашни студенти неотдавна организираха изследване върху настройките на ученици от предходни кохорти и резултатите демонстрираха, че приключилите програмата показват кариерното развиване и развиването на лидерските си умения като два от най-важните резултати от образованието си. Бяхме доста разчувствани от това, защото наподобява, че сме тъкмо в задачата с нашата EMBA стратегия.

По какъв метод една EMBA стратегия спомага за кариерното и личностното развиване?

- Силно имам вяра, че следдипломното обучение по мениджмънт е от решаващо значение за триумфа в бързо изменящата се бизнес среда. Именно тези мениджъри, които са готови, гъвкави, деликатни и осъзнати, могат да съумеят в кариерата си. За благополучие всички изследвания в международен мащаб върху EMBA стратегиите сочат, че този вид обучение съумява да сътвори и развие подобен вид мениджъри.

В Американския университет в България следим, че след завършването си нашите ученици форсират своята кариерна траектория и регистрират високи равнища на професионална задоволеност. Гордеем се, че сега редица от тези ученици са част от лидерския екип на университета, и ценим високо техния принос. Знаем, че работодателите, които са промотирали или наели нашите ученици, също остават доста удовлетворени.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР