“За КНСБ е чест да можем да дадем старта на

...
“За КНСБ е чест да можем да дадем старта на
Коментари Харесай

Гвоздейков: В НКЖИ липсват 1 500 работни места, в БДЖ 1 100

“За КНСБ е чест да можем да дадем старта на новата Федерация на транспортните синдикати, която да продължи да пази интереса на служащите и чиновниците ”. Това съобщи Пламен Димитров, ръководителят на КНСБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“За нас най-важното е развиването на човешкия капитал, в България повече от 160 000 души работят в бранш превоз и той се подрежда на челните места по претовареност ”, съобщи още Димитров. Той посочи, че днешната Федерация на транспортните синдикати ще би трябвало да заеме своето челно място. “Искаме по-голяма част от политиците да си дадат сметка какво вършат синдикатите и каква е ролята им в приемане на по-голяма правдивост. Имаме благоприятни условия във всички типове превоз и сме ги потвърдили ”, разяснява ръководителят на КНСБ.

Георги Гвоздейков, министърът на превоза и известията, посочи, че близо 20 000 души са ангажирани в НКЖИ и БДЖ. “Още от встъпването ми в служба съм декларирал, че ще съм отворен за разговор и дружно със синдикатите ще търсим решение на проблемите пред нас. Проблемите не са малко те са свързани и със заплащането. Професията железничар губи своята прелест точно тъй като заплатите са ниски. Липсата на служащи в НКЖИ и БДЖ е много огромна, в НКЖИ липсват 1 500 работни места, а в БДЖ към 1 100, по 800 индивида от всяка са напуснали в последната година. Една от верните стъпки е модернизацията на този тип превоз ”, съобщи Гвоздейков. Министърът на превоза акцентира, че се основават огромни благоприятни условия за вложение в транспортната инфраструктура. “Работим старателно с Гърция и Румъния по този въпрос. В мое лице синдикалната федерация ще получи поддръжка отсега нататък ”, акцентира Георги Гвоздейков.

Заместник-кметът по превоз Дончо Барбалов съобщи, че за Следствен отдел към окръжна прокуратура разговорът е извънредно значим. “Подготвили сме амбициозна стратегия за вложения в градския превоз, вършим всичко допустимо да има подобаващи и положителни условия, отворени сме към оферти със синдикатите по какъв начин да подобрим обстановката ”, сподели Барбалов, след което благодари на КНСБ за дългото съдействие. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР