За кмета на Банско Георги Икономов е писано много. Особен

...
За кмета на Банско Георги Икономов е писано много. Особен
Коментари Харесай

Как забогатя семейството на кмета на Банско и уникалния бизнес на жената му!?- снимки и документи

За кмета на Банско Георги Икономов е писано доста. Особен интерес измежду обществеността провокира новопостроената къща на семейство Икономови, която съгласно специалисти коства стотици хиляди, а евентуално и милиони левове. За златните баня и тоалетна, даже е мъчно да се приказва и написа при страхотната беднотия, която тресе България. За това ви предоставяме линк, посредством който да разгледате неповторимата къща на кмета: http://pirinsko.com/ekskluzivni-snimki-zlatni-toaletni-i-banq-v-kyshta-za-milioni-na-kmeta-georgi-ikonomov-v-bansko---malkiq-rilski-manastir--65867.html

Според нас значимият въпрос е разполага ли семейство Икономови със средства посредством които да си разреши този разкош? Ще ви въведем в дебрите на нашето журналистическо следствие, което е подчинено на документи и имуществени заявления на кмета Георги Икономов.

През юли 2009 година Георги Икономов е определен за депутат и оттогава неговото имуществено положение и това на брачната половинка му стават обществено притежание посредством имотната му декларация. Ето я и самата декларация: https://register.caciaf.bg/2010y/6698BF84-1A79-4F13-9BED-E4AA05B6D40230718.xml От заявената информация се вижда, че семейство Икономови са длъжници, а приходите от дивиденти и възобновени заеми са меко казани съмнителни. Семейство Икономови заявяват, че са закупили 1/6 от къща с двор в Банско за скромните 20000 лв. като произхода на средствата е възобновен заем, на кого са дали този заем и заявен ли е пред Национална агенция за приходите остава мистерия. Още по забавно е, че фамилията са дали и заем на личната си компания "Иванико Тур " ООД, като Георги Икономов е заел 49000 лв., а брачната половинка Павлина е заела 24200 лв.. И тук става доста забавно! Павлина Икономова е заявила приход от дивиденти за 22000 лв. от "СМТЛ "ПОЛИ ДЕНТ "ЕООД през 2009 година Проверка в комерсиалния указател обаче демонстрира, че компанията не е изплащала дивиденти през 2009 година и даже го е удостоверила с протокол на Общото заседание формиран от Павлина Икономова:



Интересно къде са бляли проверяващите институции или просто не са смеели да ревизират народен представител от ръководещата партия ГЕРБ. Проверка на финансовите очети на компанията "ИВАНИКО ТУР " ООД показават, че няма предоставени заеми, евентуално заявените контракти са симулативни, само че още веднъж слагаме въпросът къде са били Сметната палата и Национална агенция за приходите? Запомнете и името на компанията "СМТЛ "ПОЛИ ДЕНТ "ЕООД. Тази компания съгласно нас би трябвало да бъде изучавана в икономическите и престъпните образователни заведения. От докладите на компанията се вижда, че против вложени 1000 лв. компанията печели колосалните 39000 лв.. Според криминалисти това е класическа форма за пране пари, а се оказва, че видно от декларациите на кмета Георги Икономов точно тази компания е главен източник на приходи за брачната половинка Павлина Икономова под формата на изплатени дивиденти. Особен интерес съставлява имуществената декларация на кмета Георги Икономов за 2014 година:https://register.caciaf.bg/2015y/6698BF84-1A79-4F13-9BED-E4AA05B6D40270325.xml Оказва се, че кмета Икономов е бил същински ясновидец и е заявил през 2014 година закупен през 2015 година имот. Тоест през 2014 година кмета е заявил авансово имот, който ще бъде закупен от брачната половинка му през 2015 г, Всеки ясновидец би завидял на тези качества. Ние просто би трябвало да попитаме контролните институции Сметна палата и Национална агенция за приходите по какъв начин ревизират ръководещите? Дали това не е ослепителен образец, че всеки с власт без проблем може да си препере колкото си желае крадени пари? Дали същото не е предписание и семейство Икономови и по какъв начин да имаме вяра, че не е прало крадени пари това семейство, с които е придобило скъпата си къща?

Следва продължение!

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР