За километрични задръствания на моста на Кривина на Околовръстното в

...
За километрични задръствания на моста на Кривина на Околовръстното в
Коментари Харесай

Задръстване и километрични опашки на Околовръстното при моста на Кривина заради ремонти

За километрични тапи на моста на Кривина на Околовръстното в посока София алармираха читатели на КРОСС. Опашката е най-малко 3-4 километра и не помръдва. Трафикът е усложнен поради ремонт на мостовото оборудване по информация на Столична община.Работи се по главните детайли на моста и ще се подобрят транспортно-експлоатационните му качества, считат от Столична община.
Мостът е построен през 1987 година и настилката е с голям брой деформации и пукнатини. Стоманената защитна ограда и парапет са мощно корозирали. Габаритът на моста е 9,50 м и включва пътно платно 7,50 м и два тротоара по 1 метър. Ще се построяват и инсталират нови отводнители с удължителни тръби, дилатациониони фуги, хидроизолация и тротоарни блокове, ще се поставят нови пластове компактен асфалтобетон. Предвижда се още осъществяване на колекторна система за отклоняване на повърхностните води, монтаж на нова ограничаваща система и защитни мрежи и други

Строително-монтажните работи ще се извършват поетапно на половината пътно платно и придвижването по моста ще се реализира в другата лента, поредно и в двете посоки с преносима светофарна уредба. При осъществяването на някои ремонтни действия по моста ще бъде застрашена сигурността на преминаващите под него транспортни средства по Околовръстното шосе. В тези интервали ще има краткотрайна организация на придвижване по Околовръстното.

Срокът за осъществяване на обекта по контракт е 45 дни. Стойността на плана е 306 000 лева без Данък добавена стойност. Изпълнител е " Калистратовгруп " ООД.

Заради ремонтните действия до 30 юли 2019 година се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по мостово оборудване за кв. " Кривина при км 28+898. За същия интервал се трансформира маршрутът на автобусна линия № 14 както следва: в посока Гара Искър: от автостанция Изток по маршрута си до спирка с код2510 " По предпочитание " на Кривински път преди Околовръстен път, през ТИР-паркинга надясно по Околовръстен път, през пътния възел влиза по ул. " Васил Левски " в с. Казичене, наляво по ул. " Цар Борис III " до крайната станция на автобусна линия № 8 в с. Кривина, противоположен завой, връщане през с. Кривина, наляво по ул. " Васил Левски " и по маршрута си през с. Казичене до гара Искър;- в посока автостанция Изток: от гара Искър по маршрута си през с. Казичене и до спирка с код 1542 " Село Кривина ", противоположен завой на крайната станция на автобусна линия № 8, назад през с. Кривина, надясно по ул. " Васил Левски ", през пътния възел при с. Казичене надясно по Околовръстен път и през пътния възел при бул. " Ботевградско шосе " наляво по бул. " Ботевградско шосе " по маршрута си до автостанция Изток.
Разкрита е краткотрайна автобусна линия № 15 с маршрут: от автостанция Изток по маршрута на автобусна линия № 14 до спирка с код 2510 " По предпочитание ", противоположен завой на ТИР-паркинга и по маршрута на автобусна линия № 14 до автостанция Изток.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР