За Килиан Мбапе определението звезда не е нищо ново! Френският

...
За Килиан Мбапе определението звезда не е нищо ново! Френският
Коментари Харесай

Мбапе и гол номер 100, който го изстреля в космоса

За Килиан Мбапе определението " звезда " не е нищо ново! Френският юноша най-вероятно към този момент е привикнал със светлините на прожекторите и с очакванията, които футболните експерти и почитателите му разпореждат.

Изглежда, че той се усеща доста добре в тази своя роля и решително върви към върха. Що се отнася до головете в сметката на нападателя, те към този момент са трицифрено число.

Мбапе вкара първото попадение във вратата на Андора при успеха на Франция с 4:0 в квалификациите за Евро 2020, а то беше под номер 100 в кариерата му!

Kylian Mbappé scored his 100th career goal tonight! pic.twitter.com/Z3lifHvPGM
— mbappegoals (@mbappegoals_) June 11, 2019

Само на 20 години и със 180 мача зад тила си, нападателят на " Пари Сен Жермен " към този момент е сложил солидна основа, над която да гради блестящо бъдеще.

За първи път Мбапе вкара гол в мъжкия футбол на 20 февруари 2016 година Тогава той носеше фланелката на " Монако " и се разписа против " Троа " в среща от 27-ия кръг на Лига 1. Килиан оформи крайното 3:1 за своя отбор в 4-ата минута на продължението с шут с левия крайник.



За националния тим първият гол на Мбапе е в петия му мач след дебюта. Той се разписва в квалификацията за международното състезание в Русия през 2018 година (което след това " петлите " печелят) против Холандия. Минутата е 1-ва на продължението на второто полувреме и прави резултата 4:0.



Общо новата звезда на международния футбол има 13 гола за националния отбор и 87 за клубните си тимове. Вкарал е 27 с фланелката на " Монако " и 60 с тази на ПСЖ.

Специалистите не пропуснаха незабавно да създадат съпоставяне с другите огромни звезди - Лионел Меси от " Барселона " и Кристиано Роналдо от " Ювентус ". Оказва се, че французинът работи надалеч по-бързо от тях.

Меси вкарва своя гол номер 100 в кариерата си на 22 години и 97 дни, до момента в който Роналдо - на 22 години и 356 дни.

По време на мача с Андора, в който пристигна юбилейното достижение на Мбапе, той беше единствено на 20 години и 173 дни.

And @KMbappe is just getting started pic.twitter.com/V2ijcm0968
— B/R Football (@brfootball) June 11, 2019

По време на достигането на стотното попадение в кариерата си, Мбапе стана 3 пъти първенец на Франция (веднъж с " Монако " и два пъти с ПСЖ) и подвигна Купата на страната и на лигата.

През последните 3 акции той непроменяемо печелеше премията за Най-добър млад състезател във френското състезание и беше част от Отбора на сезона. През 2018/2019 той вкара 29 гола в 33 мача в родината си и стана голмайстор на акцията.

Освен това е международен първенец до 19 години и при мъжете с Франция. На финала в Русия против Хърватия, той се разписа в 65-ата минута, освен това преди да е навършил 20 години. Това го прави едвам вторият младеж в света, вкарвал гол в последния мач от Мондиала. Преди него Пеле се разписа през 1958 година против Швеция, когато беше единствено на 17 години.

Снимка: Reuters

Естествено, тези триумфи въздействат на интереса на огромните клубове към Килиан. От " Реал " Мадрид наяве " ухажват " Мбапе, само че с цел да са го привлекат, би трябвало да платят солидна сума. Според осведомени става дума за над 210 млн. евро. Ако договарянията се проточат, французинът има голям късмет да изпревари досегашния рекордьор по трансферна цена - Неймар, който мина от " Барселона " в ПСЖ за 222 млн. евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР