За Кенгурутата се разписа Мичел Дюк Австралия победи с минималното

...
За Кенгурутата се разписа Мичел Дюк Австралия победи с минималното
Коментари Харесай

Австралия запазва шансовете си да излезне от групите на Мондиал 2022, след победа над Тунис с 1-0

За " Кенгурутата " се разписа Мичел Дюк
Австралия победи с минималното 1:0 Тунис в двубой от втория кръг на група “D ” на Световното състезание на стадион “Ал Джануб ” в Ал Уакра.

Попадението падна в средата на второто полувреме и се оказа основно за първите точки на " кенгурутата " на Световното състезание тази година.
Футболистите на Австралия започнаха по-активно и играта ва първите минути се водеше в половината на противника. " Кенгурата " опитваха офанзиви по двата фланга, само че та и не успяваха да стигнат до завършващ удар. В 14-ата минута неточност при изнасянето на топката на Ясин Мерия разреши на Матю Леки да пробие отдясно, само че центрирането му бе изчистено от върналия се в наказателното поле защитник. Последваха мощни минути на тунизийците, само че първо Мсаксни, а по-късно Джебали не съумяха да намерят очертанията на вратата на Матю Райън.

В 24-ата минута обаче Австралия поведе. Крейг Гудуин центрира от левия фланг и благодарение на рикошет топката стигна до главата на Мичел Дюк, който въпреки и с тил към вратата, съумя да насочи неспасяем удар за 0:1.
Тунис натисна крепко в заклиючителните минути преди почивката. В 41-вата минута Мохамед Дрегер шутира от наказателното поле, само че в последния миг Хари Соутар се хвърли и мазета топката в корнер. В добавеното време на първата част Джебали откри с превъзходен пас в наказателното поле Мсакни, само че неговият удар мина настрана от вратата.

Тунизийците започнаха по-добре второто полувреме, само че можеха да получат втори гол в в 56-ата минута, само че нито един състезател на Австралия не съумя да стигне до прострелното центриране на Крейг Гудуин. " Кенгурата " пропуснаха да затворят мача в 71-ата минута, когато резервата Макларън пусна отлично подаване към Леки, който обаче се размина с топката на границите на вратарското поле. Секунди по-късно капитанът на " картагенските орли " Юсеф Мсакни бе изведе на добра пизиция, само че ударът му бе избит от Матю Райън.
Тунис - Австралия 0:1
0:1 Дюк 23`
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР