За каквото и да става дума, дебатите ще си текат

...
За каквото и да става дума, дебатите ще си текат
Коментари Харесай

Юлий Павлов: Управляващите имат стабилно мнозинство - могат да назначат когото си искат



" За каквото и да става дума, дебатите ще си текат по един и същи метод. Българска социалистическа партия са хиперактивни, надлежно ГЕРБ се включват в театралните конфликти. От началото на този парламент сме очевидци на едно и също. " Това разяснява в предаването " 12+3 " социологът Юлий Павлов от Центъра за разбори и маркетинг след избора на новите министри. Управляващите имат устойчиво болшинство – постоянно когато има потребност и „ Воля “, и Движение за права и свободи ги поддържат, тъй че могат да назначат който си желаят, добави Павлов:

" Движение за права и свободи имат една поредна политика, която по този начин или другояче се показва в това: " Ние сме съпротива, само че сега няма по-смислена опция, Българска социалистическа партия не са по-готови от ГЕРБ да ръководят. Затова ние сме съпротива, само че сме срещу предварителни избори ". Мисля, че в последно време стартират към този момент леко да трансформират тона, което, несъмнено, не значи, че те ще спрат да поддържат държавното управление, когато то има потребност от подкрета. Това какво се приказва и по какъв начин се гласоподава, при Движение за права и свободи са две разнообразни неща, само че те втвърдиха тона заради в действителност в последно време прекомерно многото изцепки на националистите. "

Никой не губи от разногласието президент - министър председател, счита социологът:
" Много нелепости се направиха и от ръководещите, и от опозицията, и от президента, само че очевидно те си имат твърди почитатели, които, каквото и да вършат - и ръководещи, и съпротива, и президент - не престават да ги харесват. Специално политическите партии съвсем са останали без периферии. Те са останали на твърдите си ядра. Президентът има външна страна, само че той не губи, тъй като в последна сметка официално в този спор, той беше прав. Законът може да е доста малоумен и аз съм склонен, че е малоумен, не са премислени тези неща, само че както са споделили античните римляни: " Щом е закон, е закон ". Ние можем да допълним: " Глупав закон, само че закон ", би трябвало да се извършва. Който не желае да го извършва, да внесе предложение за смяната му. Управляващите могат да трансформират закона. Нищо не им пречи. "
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР