За какво ти е ресор Земеделие? Там парите са разпределени

...
За какво ти е ресор Земеделие? Там парите са разпределени
Коментари Харесай

За какво ти е ресор Земеделие, там парите са разпределени ясно

За какво ти е сектор " Земеделие "? Там парите са разпределени ясно и тъкмо за всички страни. Какво ще направиш с сектор " Земеделие "?
С тези думи министър председателят Бойко Борисов разяснява информацията, че Мария Габриел, която до момента бе еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество, може да поеме сектор " Земеделие "  в новата Европейска комисия. Новината беше публикувана от авторитетното белгийско издание " Политико ".
якой си измисля нелепости, а вие ме карате да разясня. Ще се научите да ме питате нещо, което е значимо, а не измислиците на някой. Искаме модерните ресори – киберсигурност, ръководство на IT технологиите. Това сме го декларирали преди месец и половина. Някой си измисля нелепости, с цел да съобщи след това, че надали не не са ни го дали този сектор. Омръзна ми от жълтите ви вести ", сподели очевидно ядосаният Борисов.
Той добави, че задачата на България е Мария Габриел да продължи да заема същия сектор дружно с " разширения към него ". По думите му във вторник бъдещият ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен би трябвало да се срещне с Мария Габриел, с цел да обсъдят какъв пост може да заеме тя.
На Европейския съвет при започване на юли Бойко Борисов съобщи, че Мария Габриел е била препоръчана за поста висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността, но България е отхвърлила това предложение. В отговор на въпрос Борисов посочи, че е отказал поста на висш представител, тъй като тогава се губи позицията на комисар и няма по какъв начин България да има и двете – комисар с действителен сектор и договарящ за външната политика.
" Считам, че на нас ни би трябвало действителен сектор и човек в комисията, Мария Габриел е потвърдена ", акцентира тогава министър председателят. Борисов беше в Крумовград, където публично бе поставено началото на работа на мината на Ада тепе. Проектът стартира с 20 година закъснение. Инвестицията на " Дънди прешъс металс Крумовград " - дъщерно сдружение на канадската Dundee Precious Metals, е 165 млн. $ и планува разкриването на 240 работни места.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР