За какви преговори за Неймар говорим, след като от Катар

...
За какви преговори за Неймар говорим, след като от Катар
Коментари Харесай

Защо няма яростно наддаване за Неймар

За какви договаряния за Неймар приказваме, откакто от Катар се готвят да унищожават бездънния си план, който подеха преди време с крайната цел да изградят отбор-покорител на Европа, и по този начин да сложат завършек на извадената си като от приказките на Шехерезада фантазия?!

Шейх Насер Ал-Хелаифи може да си разреши да продаде на загуба своето украшение, без да изгуби пари. Нито ще стане по-беден, нито ще остане с скрупули от това, че опита от неразрешения плод. Неймар му излезе солено и е истински неуспех, който ще продаде като в магазин за облекла втора ръка. Нито ще го подари, нито ще му обезпечи по този начин стремежи хепиенд, нито пък бразилецът ще липсва на Пари Сен Жермен… както не липсваше и на Бразилия, станала първенец на последната Копа Америка в негово неявяване заради травма.

Знаехме, че Неймар е „ слаб” в душeвността, а има риск да е нежен и във физиката. Тогава къде да търсим златната пазарна опция за президентите на двата испански гранда – Джосеп Мария Бартомеу и Флорентино Перес? Защото един всред Реал Мадрид и Барселона в последна сметка може и да го купи.



Това момче е прекомерно привилегировано. След като затвори трансферният прозорец в Англия, към момента са му останали две отворени порти на свръхмощни клубове, без въобще да го заслужава. При все това нито има опашка за Неймар, нито пък търг, както се пробват да ни внушат. Причината за това е елементарна: предлаганото от футболиста на терена надалеч не подхожда с желаното от клуба му като цена.

Онези 200 млн. евро, които шейховете от Пари Сен Жермен желаят да си върнат, няма да бъдат извадени от никого. Просто няма по какъв начин, откакто нападателят се трансформира в същинско меме с представянето си на миналогодишния Мондиал и смъкна голяма част от престижа си с двугодишната френска случка, по време на която не съумя и един път да се подреди измежду Топ 3 в света на самостоятелно равнище, нито пък съумя да с дейностите си на терена да екзалтира публиката и пресата.

Незрялостта и най-лошото от неприятните обкръжения надвиха над вродения голям гений на едно момче, което наподобява на комплициран младеж в гневен опит да излезе от парижкия си призрачен сън с детския мотив, че е трагичен и уплашен. Неговият приоритет продължава да е завръщане в Барселона (използва Лионел Меси за примамка, а Жерард Пике още веднъж взема основната роля в спектакъла с извиването на ръце), а тези, които дирижират ориста му, му предлагат да опита да се трансформира в водача на новия план в Реал Мадрид.



КАКВО ДА СТОРИ, ЗА ДА съдебна експертиза „ СЪСРЕДОТОЧИ”

Същият оня, който даде приоритет на удебеляването на портфейла на Неймар – татко му, през днешния ден е подготвен да даде благо и драго, с цел да може да види още веднъж сина си да се забавлява на терена. Било то в Мадрид или в Барселона. Редом до Меси и Луис Суарес бразилският нападател прекара велики времена на терена, а тези носталгични мемоари го отделят, най-малко за момента, от клуба, който е подготвен да му заплаща по чисто 37 млн. евро на година.

Всичко протичащо се през днешния ден на Неймар е плод на несравнима поредност от неточности, получили се вследствие на епидемията от неприятни полезности, по този начин безпощадно завладявала футболистите с подарък божи. Лоши полезности като това да се превърнеш в индивида реклама, преди да си станал обожествен поради уменията ти с топката, това да си сменяш външния тип повече от разменените подавания със съотборниците си, това фолоуърите ти в обществените мрежи да ахват повече от следващата ти поза вместо от финта, паса или гола ти…

Неймар е просто последният образец за това по какъв начин един удивителен футболист внезапно слиза от небосклона поради повърхностността и материализма си. Случаи като неговия е имало доста в течение на историята на футбола, а безспорно и още доста ще има.





Когато беше състезателен шеф на Реал Мадрид, Хорхе Валдано споделяше, че Роналдо би трябвало да бъде оставен на независимост, тъй като геният и фантазията му могат да се демонстрират на терена единствено в случай че живее с безумен жар отвън него. Това обаче са полуистини и неприятни препоръки, когато става въпрос за това да бъдеш професионален футболист и да си виновен към своя шеф и милионите ти фенове.

На Неймар му се изплъзна из пръсти кариерата на състезател от върховото равнище. Днес той е в бясната серпантина на нескончаем крах и със зъби и нокти се пробва да избави каквото е останало от предходния му искра и заричане. Докато го прави, не е разумно да чакате свирепо наддаване за него.
Улисес Санчес-Флор, „ Ел Конфиденсиал”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР