За известно време германската крайна десница се стараеше да се

...
За известно време германската крайна десница се стараеше да се
Коментари Харесай

Възражда ли се нацизмът в Германия

За известно време немската последна десница се стараеше да се държи по-прилично след шокиращото си влизане в националния парламент. От началото на годината обаче тази тактика шумно се разпадна. Целта да наподобява виновна партия беше опровергана от честите расистки изявления и възхвалите на нацисткия интервал. Това е знак, че най-националистичното течение в това младо придвижване е на път да вземе дефинитивно превес.

Германска депутатка: Полицията оказва помощ на мюсюлманските орди, групови изнасилвачи

На процедура не минава и ден без някой член на Алтернатива за Германия (АзГ) да излезе по първите страници с фрапантен пост в обществените мрежи „ Туитър “ и „ Facebook “. Най-пресният образец е представителката на берлинската локална власт Франциска Лоренц-Хофман, която пусна в страницата си във Facebook агитационен плакат от Третия райх:

„ Германска жено! Съхрани чистотата на кръвта си. Чужденците не би трябвало да те допират “ .

Die Neuköllner AFD-Politikerin Franziska Lorenz-Hoffmann hat bei Фейсбук Plakate aus der NS-Zeit veröffentlicht. https://t.co/jrJTZxDzFQ pic.twitter.com/j6s4YOKIEI
— Morgenpost/Berlin (@Berlin_Ticker) January 8, 2018
Този пост беше заличен, само че Лоренц-Хофман го оправда пред немското издание на „ Хъфингтън поуст: с думите, че желала „ германците да останат германци “, изправени пред имиграцията.

Друга представителка на партията от столичната власт, Беатрикс декор Щорх, едно от лицата на АзГ в народен мащаб, провокира разногласия в „ Туитър “ и „ Facebook “ на Нова година като осъди решението на полицията на Кьолн да пусне в интернет послания на арабски към популацията. „ Да не би полицията по този метод да се обръща към ордите от мюсюлмански варвари-изнасилвачи, с цел да ги омилостиви? “, възмути се Фон Щорх, имайки поради половите набези над дами на 31 декември 2016 година в града. Този туит беше блокиран.



Накрая, синът метис на някогашната звезда на немския тенис Борис Бекер беше наименуван „ полунегър “ на страницата на депутата от АзГ Йенс Майер.

Последните словесни прояви не са „ неволни гафове “, а

знак за желанието на партията „ да приобщи и неонацистите, най-радикалните хора “ ,

счита политологът Хайо Функе от Берлинския свободен университет. „ Радикалният курс на партията е необратим “, прибавя той. Според него АзГ е доста по-радикална от Австрийската партия на свободата или френския Национален фронт.

Борис Бекер също осъди някои целенасочени провокации на партията, която получи близо 13% от гласовете на последните парламентарни избори, за издигане на обичаните ѝ тематики: анти-имиграция, анти-елит и анти-Меркел. „ Това вършат по предписание в АзГ, все една и съща комбина. Подхвърлят нещо, а след това се разграничават от него “, сподели той за всекидневника „ Велт “.

"This must stop! "

Tennis legend @TheBorisBecker has called for an anti-racism crackdown in Germany after his son was called a "little half-negro " by an @AfD politician https://t.co/f7k3KxM7zM pic.twitter.com/53cp6ZhEw3
— dwnews (@dwnews) January 7, 2018
„ АзГ от дълго време тества границите на това какво е възможно да се споделя в Германия, желае да ги разшири и заради това изказванията ѝ се радикализират “, счита в. „ Тагесшпигел “.

Историята на младата партия в действителност е история на непрекъсната радикализация ,

като на всеки нов стадий управлението се заменя с друго, още по-твърдолинейно. На последния ѝ конгрес през декември се удостовери възходът на най-националистично настроените ѝ представители.

АзГ бе основана през 2013 година като платформа против еврото от консерватори, разочаровани от центристкия курс, който пое Ангела Меркел като водач на християндемократите. Партията се трансформира в придвижване срещу бежанците с идването на над един милион претенденти за леговище през 2015 и 2016 година На парламентарните избори през септември АзГ мина нов стадий, като отдели огромно внимание на ревизионистките тези срещу покайването от нацистките закононарушения.

Сега придвижването се възползва от относителния политически вакуум в Германия, основан от Ангела Меркел и обичайните партии, които безрезултатно се пробват от три месеца да сформират държавно управление на болшинството. Тази тактика наподобява носи триумф. Според оповестено във вторник допитване за сп. „ Шпигел “ АзГ напредва до 14,7% от изборните настройки. Не рискува ли обаче партията в последна сметка да се маргинализира поради все по-радикалното си държание?

В предизборната акция тя доста пресметливо се заигра с екстремистките настроения ,

като разчупи табута и сполучливо притегли най-радикалните гласоподаватели “, счита анализаторът от фондация „ Бертелсман “ Роберт Феркамп. „ Днес това води до битка сред умерени и крайни течения, илюстрирана във „ войната на туитовете “, и не се знае по какъв начин ще приключи “, прибавя той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР