За известната централа на парижката криминална полиция, на известния адрес

...
За известната централа на парижката криминална полиция, на известния адрес
Коментари Харесай

Парижката полиция отгръща нова страница, Ке дез Орфевр 36 се мести

За известната централа на парижката престъпна полиция, на известния адрес Ке дез Орфевр 36, настава нова ера - през септември завършва преместването й в северозападната част на столицата, съобщи Агенция Франс Прес.

" Отгръща се нова страница в историята ", призна началникът на парижката полиция Мишел Делпюеш.

Полицията заемаше постройката с пожълтели стени и аспект към Сена от един век. Централата на номер 36 е видяла голям брой известни нарушители и жертви - всеобщи убийци, грабители, отвлечени благородници. Някои случаи даже са оставили отпечатъка си върху постройката - огромната мрежа, опъната над един от мецанините е сложена, откакто Натали Менигон от крайнолявата група " Аксион директ " прави опит да се хвърли оттова през 1984 година

От 1700 чиновници на парижката полиция, над 600 към този момент са се преместили на новия адрес: улица " Бастион ", също на номер 36. От септември службите, пръснати в четирите края на френската столица, ще бъдат обединени на едно място, правосъдната централа в квартала Батиньол.
 
Атмосферата там е изцяло друга - общо 30 000 кв.м бетон и стъкло, функционални и съвременни, с арести. снабдени с камери, " последно потомство " стрелбище и спортна зала.
 
 Guliver/Getty Images

Новата постройка обаче има и проблеми. " Мобилните телефони нямат покритие в постройката, не може да се паркира, обслужването е неприятно, не знаем къде да се храним ", оплаква се един следовател. Друг показва страдание за пониженото пространство в офисите. " Има и проблеми със закъснението на новата правосъдна палата ", прибавя служител на реда.

Нейното разкриване беше отсрочено от края на тази година за втората половина на 2018 година, за да се подобрят ограниченията за сигурност поради атентатите, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР