За изненада на всички, един от основните замърсители в дома

...
За изненада на всички, един от основните замърсители в дома
Коментари Харесай

Неочакваният враг на въздуха в дома ви


За изненада на всички, един от главните замърсители в дома са по този начин обичаните свещи

Навън вали сняг, температурите са минусови, само че вие сте на топло вкъщи, пуснали сте климатика на топло и сте се сгушили с чаша чай в топлия диван. За още повече уют и топлота сте запалили няколко свещи, които ухаят прелестно на ябълки и канела. Зимна приказака или... призрачен сън за въздуха, който дишате?

Свещите, които по този начин обичаме и употребяваме за романтика и домакински уют, са един от най-големите замърсители на въздуха във вашия дом. И с цел да не се постанова да се лишаваме от приятното благоухание на восък и меката топлота на пламъка, ето няколко решения.

Поддържайте въздуха в дома си чист

С пречиствател за въздух ще постигнете най-хубав резултат. Новият LG PuriCare AS60GDWV0 е дребен и стилен, подобаващ за всяко пространство. Благодарение на въртящата се на 360 градуса глава, той пречиства цялата стая, без значение къде е подложен. С трите си равнища на отбрана, пречиствателят филтрира всевъзможни вредители на въздуха, в това число газовете, които се отделят при горене на свещи.

Винаги подрязвайте фитила

Често фитила на свещите е доста дълъг при в началото запалване, което способства за отеделяне на повече нездравословни газове във въздуха. Най-лесно е още при пазаруване да го срежете до дължина не повече от половин сантиметър. Така той ще гори дружно с восъка и във въздуха ще се отделят по-малко нездравословни частици.

Ограничете времето за горене

Не дръжте запалените свещи за повече от час. След като ги загасите, ги оставете да изстинат и чак тогава ги палете отначало. Това, което ще ви помогне да усетите по кое време е време за „ отмора " на романтиката е и пречиствателят, който непрекъснато демонстрира равнищата на замърсяване, което би ви напомнило, че въздухът се утежнява и е време да загасите обичаната свещ.

Така ще можете да продължите зимната си приказка без опасения за здравето и в най-хубавото ви коледно въодушевление.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР