За изминалото денонощие са починала 13 души от Covid-19 -

...
За изминалото денонощие са починала 13 души от Covid-19 -
Коментари Харесай

Нов рекорд - 13 починали от Covid-19 за денонощие

За миналото денонощие са умряла 13 души от Covid-19 - 8 мъже и 5 дами. Това е най-големият брой жертви за 24 часа в България от началото на рецесията, демонстрират данни на Единния информативен портал.

От изолирането на първия случай у нас през март до през вчерашния ден имаше единствено едно денонощие с над 10 умряли - при стартирането на осведомителната система на 5 юни тя регистрира едновременно 12 жертви. След това беше обяснено, че става дума за случаи, които не са били регистрирани в началото от лечебните заведения.

Преди вчерашния ден най-големият брой умряли за едно денонощие бе 8 и в последните дни се задържа на това равнище. Само за четири дни тази седмица починаха 30 инфектирани с ковид. През юли в България починаха 145 души от Covid-19 при общо 368 жертви от началото на рецесията през март.

Най-младата жертва е на 31 години

Най-младият умрял от ковид е регистриран през миналото денонощие. Той е мъж на 31 години, който е имал съпътстващи болести - диабет и хронично бъбречно заболяване, демонстрират данните от Единния информативен портал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР