За изминалото денонощие са починала 13 души от Covid-19. Това

...
За изминалото денонощие са починала 13 души от Covid-19. Това
Коментари Харесай

Нов рекорд - 13 починали от Covid-19 за денонощие

За миналото денонощие са умряла 13 души от Covid-19. Това е най-големият брой жертви за 24 часа в България от началото на рецесията, демонстрират данни на Единния информативен портал.

От изолирането на първия случай у нас през март до през вчерашния ден имаше единствено едно денонощие с над 10 умряли - при стартирането на осведомителната система на 5 юни тя регистрира едновременно 12 жертви. След това беше обяснено, че става дума за случаи, които не са били регистрирани в началото от лечебните заведения.

Преди вчерашния ден най-големият брой умряли за едно денонощие бе 8 и в последните дни се задържа на това равнище. Само за четири дни тази седмица починаха 30 инфектирани с ковид. През юли в България починаха 145 души от Covid-19 при общо 368 жертви от началото на рецесията през март.

Продължава да се усилва и броят на приетите в болница пациенти. В болница се лекуват 722 души, от които 37 са в интензивно поделение.

В сряда основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разяснява, че близо 50% от новите наранени и от тези, които постъпват в болница, са под 65-годишна възраст. Все по-често срещаме случаи със сериозна клиника, без съпътстващи болести и в по-ниски възрасти, уточни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР