За изминалото денонощие на територията на област Враца има регистрирани

...
За изминалото денонощие на територията на област Враца има регистрирани
Коментари Харесай

Лекар от КОЦ-Враца, учители и ученик са сред новите 16 заразени с COVID-19 в областта

За миналото денонощие на територията на област Враца има регистрирани 16 нови случая на инфектирани с ковид.
От Регионалната здравна ревизия в града излязоха с детайлности за новодиагностицираните. Всички 16 души са сложени под домашна изолираност.
Заразени са 7 дами и 9 мъже. 10 от тях са от Враца, а останалите от Козлодуй, Мездра, Бяла Слатина и Криводол. Новодиагностицираните са на възраст сред 15 и 76 години, като измежду тях има 1 възпитаник и 3-ма учители от СУ "Христо Ботев " в града под Околчица, 1 преподавател от Основно учебно заведение "Христо Ботев " в Мездра, 1 преподавател от Начално учебно заведение "Иван Вазов " във Враца, както и здравно лице от Комплексния онкологичен център в регионалния център.
Общо 61 нови проби са взети за миналите 24 часа. 36 от тях са по бързи вести за съмнителни случаи от разнообразни общини и обитаеми места в района. 21 проби са на контактни лица със признаци и рискови
контактни на доказани случаи, измежду тях са хора от Враца, Козлодуй, Мездра и Бяла Слатина. 4-ма индивида от обществени институции също са тестувани за съществуването на COVID-19.
С последните случаи 226 става общият брой инфектирани на територията на региона от началото на пандемията, от тях 211 са на домашно лекуване, а останалите 15 са приети в болница.
Към момента са стартирани и не престават епидемиологичните изследвания за определяне и
предприемане на ограничения по отношение на позитивните и контактните лица /в рамките на 23.10.2020 са
издадени общо 104 нови наставления за карантина на такива лица/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР