За изминалото денонощие има само 8 нови доказани случая на

...
За изминалото денонощие има само 8 нови доказани случая на
Коментари Харесай

Рекордно нисък брой случаи на коронавирус и като процент в България

За миналото денонощие има единствено 8 нови потвърдени случая на ковид в България, като са направени 1725 PCR теста. С това доказаните случаи на ковид са общо 2485. Това стана ясно от думите на националния здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.
Данните демонстрират, че това е най-ниското равнище на инфектирани като процентно съответствие - като безспорна стойност при започване на тази седмица имаше 6 случая. Но като % в този момент приказваме за 0,46 на 100 (8:1725).
5 от случаите са в София, а 1 е в Министерство на вътрешните работи болница. 2 случая има в Пазарджик и 1 във Видин. Няма нови инфектирани при медицинския личен състав, няма нови разболели се деца.
Още 51 души са оздравели през последното денонощие и към този момент те са 1015. Има и двама умряли, и двамата на 91 години, и двамата от вкъщи за остарели хора в Кула.
Д-р Кунчев съобщи, че ще бъде отстранена 14-дневната карантина на идващите от Европейски Съюз и Сърбия в България, само че за 8-те страни в Европейски Съюз с най-голяма заболеваемост тя ще остане. Сред тези страни са Испания, Швеция и Англия.
Д-р Кунчев акцентира, че е значимо да се носи маска в затворени пространства. " Носенето на маска има смисъл, когато тя в действителност се носи ", акцентира той и добави, че носенето на маска на врата не носи никакъв смисъл.
Още: " Бразилия още веднъж е с най-вече открити случаи на ковид за ден в света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР