За изминалото денонощие 198 пожара са гасили пожарникари, горски служители,

...
За изминалото денонощие 198 пожара са гасили пожарникари, горски служители,
Коментари Харесай

МВР: Към момента всички пожари са локализирани, 18 остават под наблюдение

За миналото денонощие 198 пожара са гасили пожарникари, горски чиновници, с поддръжката на Българската войска и на доброволци. Към момента всички пожари на територията на страната са локализирани, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

18 остават под наблюдаване, измежду тях този при Велинград, който късно нощес беше стеснен и през днешния ден се правят дейни дейности по погасяването му, при Кърджали, Кюстендил и Перник. Направена е нужната организация за продължение на напъните през днешния ден, в това число и с оглед недопускане на нови пожари.

На този стадий няма обстановка, която да допуска евакуация на поданици на обитаеми места, само че пожарникари и служители на реда, чиято съществена задача е опазване на живота и здравето на хората, имат подготвеност при пораждане на нужда.

Активно работят екипите за ограничение на огъня в Република Северна Македония, главната задача е да не позволен да доближи територията на България. Пожарът е към момента на няколко километра, няма тревога, която да покачва нашето внимание за заплаха, заяви шефът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР