За изминалите избори, числата в бюджета и идеите в политиката

...
За изминалите избори, числата в бюджета и идеите в политиката
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Политическите организми трябва да се обновяват

За миналите избори, числата в бюджета и концепциите в политиката - в студиото на " Още от деня " приказва вицепремиерът Томислав Дончев.

Томислав Дончев, вицепремиер: Тече сложен политически разбор. Но изводите се натрапват от единствено себе си. Тези екипи, които нагледно казано са си свършили работата, те получиха своята поддръжка, другите - не. Чух от доста политици по какъв начин хората били заблудени овце, за какво това не го казвате по време на изборите, а по-късно? Неведнъж съм имал мотив да потвърдя за самия себе си, че груповата мъдрост работи и всеки получава това, което заслужава. Никой на никого не би трябвало да се сърди. Резултатът е добър. Има увеличение на броя на общинските съветници, това, че има изгубили, в това число и в регионални градове, демокрацията работи, хората са се произнесли.
Вицепремиерът разяснява и думите на Менда Стоянова, че хората са дали своят вот от ненавист към ГЕРБ.
Томислав Дончев, вицепремиер: Има резултат на претупване, имаме градоначалници с над 10 години стаж като кметове, каквито и резултати да постигаш, има естественият резултат на отмалялост, на омръзване и по тази причина политическите организми би трябвало да вършат нужното да се обновяват. Това не значи, че сме конформисти. Времената се менят, през днешния ден обстановката е по-различна отпреди 10 години.

Според него политическите раздели не са попречили на резултата и макар по-добрия резултат не трябва да се съпоставят резултатите с предходните локални избори.
Томислав Дончев, вицепремиер: Политиката не е единствено да слушаме какво желаят хората и да го вършим. Това е доста малодушно. Политиката би трябвало да генерира хрумвания, да убеждава хората. Безспорно на нас са ни нужни нови хрумвания. Имаме нови тематики - дигитализацията, световната стопанска система е доста друга. Време е да се опитаме да бъдем по-амбициозни даже в личните си очи.
За съдружното партньорство той сподели, че технологията на поддържане на съдружните връзки е в режим на динамична непоклатимост.
Томислав Дончев, вицепремиер: Не е постройка с бетонни основи, която няма да мръдне в никакъв случай. Това изисква непрекъснати старания да бъде поддържана стабилността. Не съм чул от която и да е партия от дребната коалиция виждане, че тяхната политическа траектория, позиция се разминава с това мандатът да бъде завършен. Когато приказваме за съдружни формати, за мен честният формат е когато има изборни резултати, да се направи обзор на това какви са съдружните благоприятни условия - дали е допустимо да се ръководи дружно. Трябва да се работи с сътрудници, с които има най-малко най-малко от тематики, по които да има единодушие.
За полемиката за изборното законодателство вицепремиерът сподели, че българският съд би трябвало да се произнесе, само че съгласно него е неприятна процедура изборният кодекс да се трансформира директно преди и директно след избори.
Томислав Дончев, вицепремиер: За мен главната тематика е готовност, подготвеност на изборните администрации. Тук има капацитет за доста по-сериозна полемика, в това число и за промени, за какво не даже на най-ниското равнище - на равнище секционна изборна комисия. Става дума за хората, които вземат участие в тази комисия, да са го правили и преди. Не би трябвало да губим тези хора. Стои тематиката машинно/електронно гласоподаване. Появява се и нова тематика - електронно броене на резултатите. Хубавото е, че до идващите избори има година и половина.

Вицепремиерът сподели, че в идващите години в България ще се появи огромен авто производител.
Томислав Дончев, вицепремиер: България разполага с положителни терени, с отлични макропоказатели, около договарянията с " Фолксваген " придобихме доста опит.
Вижте целия диалог с Томислав Дончев във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР