За изминалите два дни /събота и неделя/ новите случаи с

...
За изминалите два дни /събота и неделя/ новите случаи с
Коментари Харесай

145 положителни проби за коронавирус в Кюстенилско през уикенда

За миналите два дни /събота и неделя/ новите случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област са общо 145, оповестиха от Областната администрация.

В община Кюстендил позитивните проби са 78, в община Дупница – 39, новите случаи в Бобов дол са 13, в Сапарева баня – 5, а в Кочериново – 4. Трима души са новозаразени в община Невестино, двама в Рила и един в Трекляно, оповестяват от Областния спешен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „ Св. Иван Рилски 2003 “ - град Дупница са приети в болница 36 души. От настанените за лекуване 25 лица са на О2.

Хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „ Д-р Никола Василиев “ в град Кюстендил са 73 лица. Един от тях е интубиран, по-голяма част от останалите пациенти са на О2.

22-ма души са настанени за лекуване в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях 12 лица са на О2, има и един интубиран, който е в сериозно положение.



Петима души, с позитивни проби за инфекцията, са умрелите през миналите два дни. Това са мъж на 70 година и жена на 74 година от община Кюстендил, както и трима мъже от община Дупница – двама на по 77 година и един на 62 година Лицата са имали съпътстващи болести.

Областният спешен щаб изрича откровени съболезнования на фамилиите и околните на умрелите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР