За изминалата седмица 9 жители на Видинско са пипнали заразни

...
За изминалата седмица 9 жители на Видинско са пипнали заразни
Коментари Харесай

Внимание! Засякоха болни от ХИВ, сифилис, ку-треска и глисти във Видинско

За миналата седмица 9 поданици на Видинско са пипнали заразни вируси, оповестиха от районната здравна ревизия. Четирима видинчани са лепнали чревни болести. Заразените с гастроентероколит са от Видин, Арчар, Кутово и Кошава, разясняват здравните управляващи.
За интервала са открити и двама инфектирани с аскаридоза или по този начин наречените глисти. При проучвания са открити и един болен от ХИВ, един от сифилис и един от ку-треска, като всички са от регионалния град.
Заразените с рисковите заболявания са се прегледали предходната седмица в крайдунавския град откакто усетили неразположение и първите признаци към този момент били налице.
Припомняме, че сифилисът е зараза, която се предава по сексуален път и в предишното е била причина за епидемии. Много от деянията на заболяването имитират други болести, по тази причина сигурната диагноза се слага единствено след серологичен тест.
Аскародозата съставлява мощно публикуваните в близкото минало едри глисти. Тя е най-честата глистова зараза в международен мащаб, като нормално протича безсимптомно. Въпреки че множеството хора нямат недоволства, кoгaтo тялoтo бъдe зapaзeнo cъc cтoтици чepвeи, мoгaт дa ce пoявят cepиoзни cимптoми и ycлoжнeния. У нac oпapaзитeнитe c глиcти пoдлeжaт нa зaдължитeлнa диcпaнcepизaция.
Ку-треската пък е остро инфекциозно заболяване, което протича най-често със засягане на белия дроб и протича като грип, с висока температура. Бактерията заразява разнообразни гостоприемници, в това число хора, преживни животни - наедрял рогат добитък, овце, кози, домашни любимци и в редки случаи влечуги, птици и кърлежи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР