За изминалата седмица 12 видинчани са пипнали заразни вируси, съобщиха

...
За изминалата седмица 12 видинчани са пипнали заразни вируси, съобщиха
Коментари Харесай

Видинчанин пипна вирусен хепатит! Вижте какво още върлува в областта

За миналата седмица 12 видинчани са пипнали заразни вируси, оповестиха от районната здравна ревизия.
Петима поданици на Видин са лепнали варицела, а други пет са се заразили с гастроентероколит. Заболелите от чревната зараза са от Видин, Ново село, Арчар и Цар Петрово. През миналата седмица има и един регистриран случай на видинчанин, който страда от вирусен хепатит В. Друг човек от регионалния град пък се е заразил с лаймска болест.
Вирусният хепатит В е остра инфекциозна болест, която се характеризира с увреждане на паренхима на черния дроб и поява на жълтеница. След преболедуване процесът минава постоянно в продължителен етап, който може да еволюира в чернодробна цироза и хепатоцелуларен карцином. Тази зараза се засилва в края на лятото, само че се популяризира изключително интензивно през есента и зимата. Обикновено доближава пика си през ноември-декември.
Лаймската болест пък се предава посредством захапване от кърлеж. Ранните признаци включват висока температура и настинка, главоболие, меланхолия. Забавено, незадоволително като дълготрайност или несъответстващо лекуване може да докара до съществени и мъчно лечими или нелечими последици.
Здравните управляващи означават, че броят на повалените от заразни болести през миналата седмица се е повишил.
Разболелите се от остри респираторни болести за миналата седмица са 43-ма. В 18 от случаите става въпрос за пеленачета и деца до 4 годишна възраст. При децата от 5 до 14 години повалените от настинки са 10, а от 15 до 29 години – 6.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР