За изминалата седмица 10 жители на област Враца са пипнали

...
За изминалата седмица 10 жители на област Враца са пипнали
Коментари Харесай

Грипът още е далеч от Враца, но върлуват други 4 зарази

За миналата седмица 10 поданици на област Враца са пипнали заразни вируси, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
Двама врачани са лепнали варицела, петима са с ентероколит, а един страда от хепатит А. През миналата седмица има и два регистрирани случая на врачани, които са се заразили със скарлатина.
Разболелите се от остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 37 на 10 000 души, като стойностите са доста под епидемиологичните.
Припомняме, че варицелата е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва по въздушно-капков път. Скарлатината визира също най-много дребните деца и се появява най-вече в зимния интервал на годината. Заболяването е вследствие от бактериална зараза, след излекуване не се придобива дълготраен имунитет и е допустимо да се срещат повторни болести.
Хепатит „ А “ е вирусна зараза, която може да аргументи възпалително заболяване на черния дроб и увреждането му. За разлика от другите форми на вирусен хепатит, хепатит А нормално протича леко до умерено и продължителността му не е огромна. Инфекцията нормално се предава посредством инфектирана вода или храна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР