За изложението DiVino.Taste 2018 тази година у нас пристига най-големият

...
За изложението DiVino.Taste 2018 тази година у нас пристига най-големият
Коментари Харесай

Най-големият експерт на шампанско в света идва в България


За ревюто DiVino.Taste 2018 тази година у нас идва най-големият специалист на шампански виновност в света – Том Стивънсън. Събитието ще се организира от 23 до 25 ноември, в зала 5 на Интер Експо Център София. Стивънсън ще води неповторим майсторски клас за розовите вина-икони от Шампан. Той е създател на 42 книги, притежател на 33 литературни награди. Някои от творбите му не престават да са част от образованието на Master of Wine и Master Sommelier, а книгата му Sotheby’s Wine Encyclopedia е с продадени над 800 000 екземпляра по света.

Програмата на DiVino.Taste 2018 тази година ще бъде по-богата и по-разнообразна отвсякога. Освен обичайна изложбена част с дегустации, осмото издание на DiVino.Taste предлага извънредно забавна и разнообразна стратегия от майсторски класове, лекции и презентации. Ще ви представим едни от най-ярките звезди във виното, международни престижи и надарени уайнмейкъри и сомелиери, а водещи ще бъдат едни от най-утвърдените български винени специалисти.

За първи път по време на DiVino.Taste ще ви срещнем с качествената система на немските виновност, споделят уредниците. Ще ви отведем на винено странствуване от люлката на виното Грузия през Шампан, емблематичната испанска Риоха и Фриули в Северна Италия, дала на света едни от най-култовите бели виновност. Винената обиколка на света ще приключи в Австралия, с премеждие из най-великите тероари на този континент.

Ще отправим и взор към бъдещето на обичайните бели български сортове. Николай Кръстев, един от младите и надарени български уайнмейкъри, ще показа някои от най-хубавите образци за виновност от такива сортове, само че и ще наблюдава тяхното развиване във времето.

По време на тазгодишния DiVino.Taste ще отворим вратата към един нов и трогателен свят и ще изненадаме феновете на виното с майсторски клас за студено пресования зехтин. В това необикновено преживяване ще ви потопи Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк.

Премиерите по време на DiVino.Taste 2018 не свършват дотук. Още от първото издание на най-големия конгрес на българското вино сме подчертавали значимостта на чашите, в които се сервира всяко вино. Тази година отиваме още по-далеч. За пръв път в България ще бъдат показани с дегустация чаши Riedel, избрани особено за три от знаковите български червени сортове – мавруд, необятна мелнишка лоза и рубин, допълват уредниците.

Възможностите за финансиране и вложения в Националната стратегия за развиване на лозаро-винарския бранш в България за интервала 2018-2023, ще показа инж. Красимир Коев, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по лозата и виното. И защото произходът на виното стартира да добива все по-голяма стойност и в България, Министерството на туризма ще показа плана Сподели България за райониране на страната и разпространение на 12 винено-кулинарни дестинации.

Всички пакети с билетите за DiVino.Taste 2018 са в продажба на vintageclub.bg.



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР