За изкуството да направиш банички, за които после всички ще

...
За изкуството да направиш банички, за които после всички ще
Коментари Харесай

Точени банички с мас и сирене

За изкуството да направиш банички, за които след това всички ще приказват

Необходими Продукти

● брашно - 1 кг вид 500
● сол - 2 с.л.
● олио - 150 г
● свинска мехлем - 150 г
● сирене - 250 г
● вода - 500 мл

Начин на подготвяне

В тава се пресява брашното и солта. В средата се прави кладенче и се изсипват 50 г слънчогледово масло и водата, като подобрител може да се постави 10 г оцет.

Замесва се тесто, което би трябвало да бъде с температура 18-20 градуса. След въвличане отлежава 20-30 минути.

Тестото се разделя на парчета с маса 120 г, след което се окръгляват. Всяка топка се намазва с лой, която съставлява примес от 50 г, с.л. масло и 50 г св. мехлем, и се подреждат в тава. Оставят се да отлежат 40-80 минути.

През това време те добиват разтегливост и валидност да се разточват на тънки тестени листове. Готовите парчета тесто се разточват на питки, намазват се със с.л. масло и отлежават 20-30 минути.

От всяка питка се разточва тъничък транспарантен лист във формата на квадрат, който се поръсва с лой. Мислено разделяме на 3 равни елементи правоъгълника. Върху междинната третина се поставя пълнежът, като поредно се покрива от двете странични третини.

Пълнежът се подготвя от натрошеното сирене, смесено с 50 г, с, л. масло.

Готовите банички се подреждат в намазнена тава, като всяка една се маже от горе с останалото количество лой. Изпичат се незабавно след образуването им при температура на печене 250-270 градуса за към 20 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР