За изграждането на инфраструктурата в района на Западните Балкани ще

...
За изграждането на инфраструктурата в района на Западните Балкани ще
Коментари Харесай

Росен Желязков: За изграждането на инфраструктурата в Западните Балкани ще се търсят професионално обучени кадри

За построяването на инфраструктурата в региона на Западните Балкани ще се търсят добре готови и професионално подготвени фрагменти, за които има огромен недостиг.

Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков пред студенти, докторанти и преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия, оповестиха от пресцентъра на МТИТС. Той откри нова лаборатория към катедра „ Пътища и транспортни уреди “ за изпитвания, свързани с проектирането, строителството и поддържането на транспортна инфраструктура.

„ С откриването на тази лаборатория, задачата е освен приложната активност на студентите и докторантите, а и усилване на интереса към специалността. През идващите десетилетия инфраструктурата ще бъде приоритет. Той е прокламиран и от главните политически цели на Европейската комисия – съгласуваност, декарбонизация и цифровизация. Строителството на пътна и железопътна инфраструктура, която ще обезпечава свързаността, ще бъде огромното предизвикателство и огромното преимущество през идващите години “, сподели министър Желязков. Той се обърна към студентите и докторантите с апела да употребяват всички благоприятни условия, които университетът дава, тъй като квалифицираните фрагменти ще бъдат търсени от промишлеността и това е видно от желанията и проектите, които страната има през идващите десетилетия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР