За изграждането на АЕЦ "Белене" гражданите трябва да са наясно,

...
За изграждането на АЕЦ "Белене" гражданите трябва да са наясно,
Коментари Харесай

Сметки: 4600 лв. от всеки българин за АЕЦ Белене!

За построяването на АЕЦ "Белене " жителите би трябвало да са наясно, че ще бъде бръкнато в личните им джобове. Това сподели енергийният специалист Васил Начев в студиото на телевизия "Блумбърг ".

"Темата за АЕЦ "Белене " към този момент тотално омръзна на хората, те са комплицирани, не знаят на кого да имат вяра. Хубаво е да се знаят най-малко съществени моменти. И защото популизмът е на доста високо равнище, нищо всъщност не се споделя по тематиката, аз бих споделил, че най-малкото хората би трябвало да знаят, че, тръгвайки да се осъществя този план, сигурно ще бъде бръкнато в техните персонални джобове. Това би трябвало доста добре да бъде ясно. Някои сътрудници пресметнаха, че всеки българин би трябвало да отдели 4 600 лв. ", сподели още той.

Експертът изрази скептицизма си по отношение на изгодите от осъществяване на плана.

"Нека хората не си фантазират, че това ще ни донесе енергийна самостоятелност и сигурност, тъй като, когато пристигна ред вероятно тази централа да проработи, което аз мощно се колебая, тогава никой не може да каже по какъв начин ще наподобява енергийният пазар, в случай че не е талант. Защото динамизмът, който е в световен аспект, а и районният пазар не допускат прецизен разбор, с цел да бъде стъпено върху него и на тази база да се вършат пресмятания ", са неговите причини.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР