За издръжката на четиричленно семейство в София са необходими над

...
За издръжката на четиричленно семейство в София са необходими над
Коментари Харесай

1500 лв. заплата – цената на нормалния живот в София

За издръжката на четиричленно семейство в София са нужни над 3060 лв.. За живот в столицата на глава от семейството трябват към 870 лв.. Така двамата възрастни у дома би трябвало да изкарват по към 1500 лв. на родител, с цел да обезпечат естествен живот на семейството.

Това сподели информация на Novini.bg с най-голямата в света база за потребителски данни Numbeo.

Парите стигат за покриване на храна, превоз, извършване на покупки, битови услуги, закупуване на облекла и обувки. Това е чиста стойност, която се получава след приспадането на налози и осигуровки.

За литър мляко човек би трябвало да отдели 2.03 лв.. Килограм бял ориз коства приблизително 2.05 лв., а 12 за броя яйца пък са нужни 3.35 лв.. Килограм ябълки излизат 2.18 лв., а същото количество домати коства 2.75 лв.. Картофите костват 1.02 лв. от месечния бюджет, а лукът коства 1.06 лв.. Най-обикновен бял самун с грамаж 500 гр коства 1.05 лв., а бутилираната вода от 1.5 литра 0.91 лв..

Билетчето за градския превоз коства 1.60 лв., а месечна карта за пътешестване из столицата е на стойност 50 лв.. Литър бензин излиза 2.20 лв.. В същото време месечните сметки излизат към 190 лв. за месец. В сумата са включени ток, вода, парно, такса боклук и други.

Разходите за живот в София надвишават междинните за страната, като у нас издръжката на четиричленно семейство възлиза на над 2300 лв.. Животът в София е с към 700 лева по-скъп от този в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР