За изборен туризъм сигнализира кметът на община Ветово Георги Георгиев.

...
За изборен туризъм сигнализира кметът на община Ветово Георги Георгиев.
Коментари Харесай

Кмет подаде сигнал за изборен туризъм в Русенско

За избирателен туризъм алармира кметът на община Ветово Георги Георгиев. Този път дестинацията е Глоджево, където в края на април 15 души от Турция са били регистрирани по сегашен адрес в града, без даже да са посетили центъра за административно обслужване. А локалните хора са обезпокоени, че може да се стигне до замяна на вота на идните локални избори през есента.

Хората пристигнали от Турция за женитба и решили да се снабдят с нова адресна регистрация. Точно в края на април, когато изтича 6-месечния период за уседналост за локалните избори.

Георги Георгиев - кмет на община Ветово: Назначих комисия, констатирахме, че 5:38 жителите, чиито заявки са подадени в кметството в Глоджево, те не са участвали на тези дати в град Глоджево и те не живеят в Глоджево.

Трите къщи, където са им адресните регистрации, са заключени с катанец.

Фатме Саарлъ- съседка:Тези хора са понастоящем в Турция. Те са се изселили 1989 година. По Байрям, по някакви празници имат родственици тука, когато имаме сватби идват. Аз култивирам ето това нещо тука и минавам дори тяхната трева начело.

Оказва се, че всички новорегистрирани са родственици на доктор Мехмед Мехмед, който беше претендент за кмет на община Ветово през 2015 година Той съобщи, че не намира нищо притеснително околните му от Турция да са с сегашен адрес в Глоджево.

Д-р Мехмед Мехмед: Хората в този лист не значи автоматизирано, че те ще дойдат на есен да гласоподават. Освен това, даже и да дойдат не е несъмнено, че ще гласоподават за Мехмед Мехмед, също така не е несъмнено, че Мехмед ще бъде претендент за кмет.

Има ли избирателен туризъм и законно ли са регистрирани новите поданици на Глоджево ще ревизират и от регионалната администрация в Русе.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР