За истинския държавник, властта не е цел сама по себе

...
За истинския държавник, властта не е цел сама по себе
Коментари Харесай

Оставка или отпуск: Дончев каза, че може да има оставка в края на септември

" За същинския общественик, властта не е цел сама по себе си ". Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев и сподели, че през днешния ден има среща на Коалиционния съвет. По думите му, при всички случаи ще е ясна новината дали ще има оставка през днешния ден или на следващия ден. От думите му стана ясно, че в обединението „ Обединени патриоти ” са на по-различно мнение от оставка.
Ако ще се сменя министър председателят, би трябвало ли юридически да се минава през утвърждение на президента? Ще се завъртят нещата с предоставяне на мандат, съобщи Дончев пред Нова телевизия, съгласно който елементарен избор няма. " На всеки, който му е благо за обществото и страната, желае напрежението да спадне ", сподели още той и акцентира, че не може министър председател да е човек, който не е водач на партията.
" Вариант отпуска – министър-председател 4-5 месеца в отпуск, е лекомислен ”, сподели Дончев. Според него, имало промеждутъчен вид – оставка в края на месец септември, с цел да може през този месец Народното събрание да работи. Става дума за всички нужни ограничения, за които през вчерашния ден (5 август) Бойко Борисов приказва. Припомняме, че Народното събрание излезе в лятна почивка, въпреки при започване на април да споделяше, че ще работи през цялото лято поради изключителното състояние.
От партийна позиция оставка незабавно е най-разумно, съобщи Дончев. И обърна внимание, че няма положителни правила за машинно гласоподаване.
Що се отнася до длъжностен кабинет, вицепремиерът сложи въпроса по какъв начин ще реши казусът с машинното гласоподаване.
При това напрежение е въпрос на време да се стигне до нов случай, призна Дончев, съгласно който е факсимиле за кой какъв брой са дали своят вот, откакто гневът на улицата е мощен, даже да е на 10 души - нещо, което вицепремиерът не споделя в смисъл, че единствено 10 души имало на митингите против властта.
На въпрос за какво ГЕРБ е пакетирана с ГЕРБ, на Дончев му наподобява, че няма такова нещо. Трудно ми е да отговоря за какво прокуратурата не проверява наличието на записите, призна той. " Всичко, което наподобява, че има състав на закононарушение, би трябвало да се проверява. Никой не е над закона ", увери Дончев. Той препрати към прокуратурата за въпроси какво проверява и какво не проверява (ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ В ПЪРВИЯ ЗАПИС СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА ВЛАСТОВИ НАТИСК ЗА СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ). И призна, че е водил диалог с Бойко Борисов, какъвто излезе като запис. Трудно ми е да кажа дали диалогът по този начин е воден, коства ми се малко по-цветен (сега), преди 2 години беше, посочи Дончев. " На мен ми се коства да е по-компресиран, с цел да е по-цветен, само че може да се неистина ", сподели вицепремиерът.
" Кой записа водещ български политик ", сложи и другият значим въпрос Дончев, който видя политическите записи като " резистентен род ". " Търсете кой има интерес ", прикани Дончев.
Вицепремиерът отхвърли и в ГЕРБ да има крила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР