За инцидент между двама седмокласници от вчера във варненското VII

...
За инцидент между двама седмокласници от вчера във варненското VII
Коментари Харесай

Седмокласник спука главата на свой съученик във варненско училище

За случай сред двама седмокласници от през вчерашния ден във варненското VII СУ " Найден Геров ", приключил със спукана глава, оповестяват родители в обществените мрежи, научи Moreto.net.

Те упорстват управлението на школото да вземат ограничения, като по думите им това не е индивидуален случай на експанзия във въпросното учебно заведение.

" На вниманието на управлението на 7СУ Найден Геров! Поредният случай! До по кое време ще прикривате и защитавате насилниците? С вашето безучастие вие ставате съучастници. Живеем в мирни времена, а знаете ли по какъв начин аз адресирам децата всеки ден? - с молитва! Моля се и през днешния ден да се върнат живи и здрави от учебно заведение. Да не им се случи нещо неприятно! Защо ли? Защото вие скъпи родители сте не запомнили отговорностите си! Ставайки родител, значи, че би трябвало да си дадеш сметка, че всеки ден носиш отговорност за това дете, какъв човек възпитаваш. Да разговаряш с него, да го учиш да е добър и виновен. Да му казваш какво може и какво не, какво се изисква от него. Да мисли, в случай че направи " Еди какво си.. " - какви последствия може да има. Въпросът не е да родиш, а да можеш по-късно добре да възпитаваш и то цялостен живот. Иначе вие просто се размножавате. Възпитанието и интелекта - това ни разграничава от животните. Ако не можете да сте виновен родител /с цялата тежест и отговорност, която носи тази думичка/, то спрете да се размножавате! Тежки думи изказвам, знам! Но това са обстоятелствата. Каквото си постелите, това ще сърбате! Един ден вие родители ще страдате, освен децата ви! Това е вашето бъдеще. Опомнете се, замислете се! ", гласи постът на една от майките.

За коментар по тематиката Moreto.net се свърза с началника на Регионалното ръководство на образованието в морската столица Венцеслава Генова.

Тя удостовери за случая в учебното заведение и уточни, че е известена за случая още през вчерашния ден от шефа на СУ " Найден Геров ", когато е станал и самият конфликт сред две момчета от VII клас в междучасието.

" Днес към този момент се навлиза в същината на изясняването на казуса, който е провокирал този случай. Имам отчет от шефа, че през вчерашния ден в междучасието двама съученици в някакъв конфликт първо вербален, след това физически, се стига до пострадване на главата на едното момче. Веднага са били известени родителите, здравното лице е оказала първа помощ и още през вчерашния ден следобед със случая се заемат педагогичен консултант, психолог, класен началник и зам.-директорът, който е бил на промяна. Нямам съответна информация кое е довело до конфликта сред двете момчета, само че че по механизма за попречване на експанзията в учебното заведение се работи и през днешния ден ", съобщи Генова.

Тя уточни, че занапред ще се обяснява каква е повода за конфликта сред двете момчета - дали е било сборичкване, или някаква игра, в която има непремерен удар, в резултат на което главата на едно от момче е спукана.

За случая е известено и Министерството на образованието. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР