За интересна и доста опасна ситуация на пътя сигнализира Диана

...
За интересна и доста опасна ситуация на пътя сигнализира Диана
Коментари Харесай

Шофьор аварира в изпреварващата лента на АМ Тракия и... се подпря на мантинелата ВИДЕО

За забавна и много рискова обстановка на пътя алармира Диана Русинова - специалист от Европейския център за транспортни политики. Заради намесата й най-вероятно черната хроника е с една злополука по-малко през денонощието. Да аварираш в изпреварваща лента на автомагистрала и да не предприемеш никакви ограничения, с цел да сигнализираш за това, е меко казано безумство. Но, както разбираме от описа й, и това се случва...

" Днес пътувайки по Автомагистрала Тракия, се натъкнах на следващото безумство, което застрашаваше сигурността на всички пътуващи в този миг по автомагистралата.

Водач на микробус беше аварирал в изпреварващата лента и вместо да сложи триъгълник, да си облече светлоотразителната жилетка и да повика помощ, той си беше извадил някаква светеща лапа, която въобще не се виждаше, беше се подпрял на мантинелата и просто си стоеше.

Веднага щом видях тази обстановка, реших, че има директна заплаха за движещите се по пътя. Отбих в спешната лента, облякох си жилетка и изтичах назад към авариралия микробус. Казах на водача незабавно да си облече жилетка, да си извади триъгълника и се обадих на тел.112.

Служителите на ОДМВР София дойдоха за към 4 мин., а аз през това време алармирах на останалите водачи да понижат скоростта, с цел да не се ударят в микробуса, който с изключение на всичко беше аварирал в крива (завой).

Поведението на този лидер беше меко казано възмутително и рисково, като с дейностите и бездействието си той застрашаваше всички, които се движеха по пътя. Считам, че за погрешно обезопасяване при случай на пътя също би трябвало да има глоба. "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР