За индустрията въпросът идва ли криза не е валиден, за

...
За индустрията въпросът идва ли криза не е валиден, за
Коментари Харесай

Кризата дойде, удари индустрията

За промишлеността въпросът идва ли рецесия не е годен, за нея рецесията към този момент е пристигнала. Това разяснява ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) Васил Велев пред Българското национално радио.

Велев цитира данните от Националния статистически институт (НСИ), съгласно които износът от България се намали с 6.4%. „ За юни и юли регистрира спад на индустриалното произвеждане. Стопанската обстановка за август е -3.1%. За пръв път от доста време несигурността изпреварва казуса с човешките запаси ”, добави ръководителят на АИКБ.

По думите на предприемача спад се следи, както в машиностроенето, по този начин и в производството на електротехника, текстил и облекло, мебели и метали. При това въпросният спад продължава от месеци и се чака да утежни резултатите за цялото трето тримесечие.

„ Има два метода на държание – едното е да се вършим, че нищо не се случва, с цел да не се свие в допълнение потреблението и оттова да не се усили в допълнение рецесията, а другото е да се каже почтено на хората да бъдат по-разумни ”, изясни Велев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР