За имунитета има едно нещо, което е 100% сигурно и

...
За имунитета има едно нещо, което е 100% сигурно и
Коментари Харесай

Доц. Сотир Марчев обясни защо разхлабването на мерките ще има и полза за имунитета

За имунитета има едно нещо, което е 100% несъмнено и потвърдено, че оказва помощ – любителският спорт. Това изясни в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доцент доктор Сотир Марчев, шеф на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

Този спорт се познава по две неща – първото е, че там човек не подвига тежести повече от неговото обикновено тегло. Вторият аршин е да спортувате, до момента в който се чувствате добре, т.е. без болежка, задушаване, стягане.

Спортното натоварване може да прецените като извадите от 200 вашата възраст. Това е допустимата граница на пулса, изясни доцент доктор Марчев.

Коронавирусът не мори толкоз пушачите, колкото хората с наднормено тегло, добави доцент доктор Марчев.

Много значимо е сега да си пазите и душeвността – болните с ковид въпреки всичко са естествени човешки същества като нас, изясни медикът.

Болниците са полупразни тъкмо, тъй като хората ги е боязън и това ще породи проблеми, счита доцент доктор Марчев.

Има рационално хранене, което оказва помощ и за мозъка, и за сърцето, и за имунитета. На първо място – плодове и зеленчуци. После – пълнозърнест самун, варива, както и българското кисело мляко. Това са правилните неща, сподели в умозаключение експертът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР