“За идеята са само ФИФА и Африканската футболна конфедерация, докато

...
“За идеята са само ФИФА и Африканската футболна конфедерация, докато
Коментари Харесай

Мбапе и Левандовски против Мондиал на всеки две години

“За ” концепцията са единствено ФИФА и Африканската футболна конфедерация, до момента в който срещу са всички останали отпред с УЕФА.
Двама от най-популярните нападатели в света - Килиан Мбапе и Роберт Левандовски, са срещу проекта на ФИФА за международни шампионати през две години.

“Световното състезание си е международното състезание. Това е особено събитие, тъй като се организира на четири години”, съобщи Мбапе, който е настоящ отличник на планетата с Франция.

“Мондиалът е най-хубавото и най-силното състезание, само че в случай че стартира да го има през две години, то ще стане нещо обикновено - добави Мбапе. - Предпочитам да си остане като в този момент: да бъде нещо особено. Играем по 60 мача в годината. Има европейско състезание, международно състезание, а към този момент и Лига на нациите. Това са доста съревнования. Щастливи сме да участваме в тях, само че когато нещо е прекомерно доста, то е прекомерно доста. Все отново се нуждаем от възобновяване и да имаме време за отмора. Ако хората желаят да виждат първокласен футбол, би трябвало да се почита здравето на състезателите”.

Левандовски споделя мнението на нападателя на Пари Сен Жермен. “Всяка година имаме по толкоз доста срещи. Някои седмици са изключително тежки, и не приказваме единствено за през сезона, а и за времето на подготовка - включително и преди огромни конгреси. Ако желаете да предложите на публиката нещи особено, нещо друго, то се нуждаем от почивка. Ако Мондиалът е на две години, то ще падне равнището, на което футболистите ще играят. Това не е допустимо нито от физическа позиция, нито от психологическа”, счита 33-годишният щурмовак на Байерн (Мюнхен).

Мбапе и Левандовски приказваха в понеделник вечер по време на церемонията по връчването на премиите на Globe Soccer Awards в Дубай.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР